Madguiden: Sådan får du råd til mere mad på S.U

Madguiden: Sådan får du råd til mere mad på S.U

Livet på Su er ikke altid en dans på roser da pengene ofte bliver små sidst på måneden. Mange undersøgelser har igennem tiden peget på at danske studerende vælger at nedprioritere at bruge penge på mad fremfor andre fornøjelser såsom deres kæledyr eller byture. Dette er ærgerligt da det både er dårligt for sundheden, trivslen og koncentrationen på skolebænken hvis ikke man har noget ordentligt brændstof i kroppen. Så derfor kommer der her 5 tips til hvordan du kan få råd til mere mad imens du er på SU.

1: Læg en madplan og et madbudget for hele måneden

En af de bedste måder at sikre sig at man får noget godt at spise hele måden er ved at lægge en madplan. Med en madplan har man mulighed for at danne sig et overblik og organisere sine indkøbsvaner så man kan få gavn af diverse tilbud. Derudover giver det en noget at se frem til. Så hvis man gerne vil sikre sig at man får noget godt at spise sidst på måneden kunne man oveveje at lave en af sine livretter i slutningen af måneden.

2: Brug kontanter i stedet for dankort når du køber mad

Udover at lægge en madplan er det ofte også en god ide at bruge kontanter i stedet for sit dankort når man handler. Ved at gøre dette sikrer man sig at man holder sig til sit budget og man undgår at købe en masse unødvendige ting såsom slik og sodavand. Det er ofte her at mange danskere vælger at putte noget ekstra ned i indkøbskurven og derfor står de søde sager ofte også lige ved kasseapparatet. Men som studerende må man prioritere og her er både slik og sodavand ikke værd at bruge penge på.

3: Drop pizza og fastfood

En tredje ting der er værd at skære ned på er pizza og fastfood. Rigtig mange studerende vælger denne løsning når de føler sig stressede og har travlt. Men det er en dårlig løsning for et aftensmåltid med pizza og cola kommer hurtigt til at koste dig 150kr. og det kunne du måske have fået mad for i to dage hvis du havde fulgt din madplan. Så hvis du vil have pizza og junkfood så inkluder det i din madplan og gør plads til det i budgettet.

4: Overvej at skralde

En lidt anderledes måde at spare penge på til mad er ved at skralde. Fænomenet er blevet mere og mere almindelig herhjemme iblandt især studerende. Dette skyldes at der er mange penge at spare og derudover er det hverken særligt tidskrævende og antallet af mulige varer man kan tage med sig er ganske stort. Alt efter hvor du skralder kan du ofte finde konservesvarer som ofte ikke fejler noget. Andre gange kan man være heldig at finde kødprodukter som endnu ikke er blevet for gammel. Hvis dette er noget du overvejer er det dog vigtigt at huske at du ikke må gå ind på områder der er afspærrede med hegn eller lignende foranstaltninger og du må heller brække låse op på kontaminere. Men de fleste supermarkedskæder lader i dag deres kontaminere stå ulåste.

5: Køb din mad online

 Hvis du på den anden side ikke er så meget til hverken at skralde eller til at gå rundt med en masse kontanter i lommen kan man overveje at købe alt sin mad online. Dette fænomen er ikke så udbredt herhjemme endnu men hos alle de store supermarkedskæder kan man opnå nogle gode mængderabatter ved at handle online. Derudover bliver varerne bragt direkte til din dør så det eneste du skal sørge for er at have plads nok i både dit køleskab og i din fryser.

Hvis du samtidig har kæledyr kan du også spare penge på deres mad. Du finder eksempelvis et stort udvalg af dyrefoder her.