Måder at spare på i sommerferien
Så er der ikke længe til, at kufferten skal pakkes, og skoletasken skal lægges i sommerdvale på øverste hylde. Her kommer en række gode tips til at planlægge en rejse, som ikke smadrer dit i forvejen stramme studiebudget.
Planlæg rejsebudgettet Inden du går i gang med at finde alverdens spændende destinationer, skal du lægge et budget for, hvor meget du maksimalt vil bruge på din ferie. Med dette som en start, er det noget lettere at finde frem til, hvilke rejsemål der er realistiske. Husk at det ikke kun er flybilletten og overnatninger der koster, alt efter hvordan man prioriterer, er mad, vaccinationer og udflugter også noget, der tynger rejsebudgettet.
Tjek forsikringer og gebyrer Du bør altid tjekke, om du er dækket af en forsikring, inden du begiver dig af sted på ferie. Dit gule sygesikringsbevis gælder kun inden for Europas grænser, og ikke alle europæiske lande. Husk også at tjekke om du allerede har en rejseforsikring gennem din indboforsikring, og i så fald hvad den dækker. Undgå at tegne en afbudsforsikring, da dette sjældent kan betale sig. Hvis uheldet skulle være ude, er det kun udgiften til billetten, der er tabt.
Få så meget som muligt for pengene Alt efter hvilken type ferie du ønsker at holde, så er det værd at overveje, at vælge et land med lave leveomkostninger. Selv om flybilletterne til disse destinationer kan være dyre, så er der ofte penge at spare hvis du planlægger en ferie over flere uger. Destinationer hvor turismen ikke helt har fundet sit indtog, er også at foretrække, hvis man vil spare penge. Nogle steder falder leveomkostningerne til det halve, hvis du bevæger dig væk fra de mest turistede områder. Et par eksempler på attraktive feriedestinationer hvor du kan leve billigt er: Tyrkiet, Nepal, Vietnam, Cuba og Indien.
Undersøg på forhånd Inden du vælger din destination, er det altid en god idé at lave en smule research. For at gøre det nemt og billigt er flere guidebøger blevet udviklet som apps, som du ligeledes kan bruge mens du er af sted. Tjek eksempelvis Tripit eller Tripadvisor. Hvis du er til backpackingferier, er backpackerplanet.dk også en rigtig god side at finde nyttige informationer.
Nogle dage er bedre end andre Mange bestiller deres ferie med udrejse en fredag og hjemrejse en søndag. Men som studerende har du lidt friere tøjler, hvis ikke du arbejder fast i sommerferien. Undersøg derfor om det kan betale sig at rejse først eller midt på ugen frem for i weekenden. Ofte er efterspørgslen lavere her, og der kan være mange hundrede kroner at spare. Et andet godt råd er selvfølgelig at holde ferie uden for industriferien, hvor priserne stiger gevaldigt.
Find de billigste flybilletter Når du har besluttet hvor rejsen skal gå hen, så handler det om at finde nogle billige billetter. På momondo.com eller viviro.com kan du sammenligne billetpriserne mellem forskellige flyselskaber. Vær dog opmærksom på, at der både kan være stor kvalitetsforskel mellem selskaberne, og at der ofte også er indbefattet mellemlandinger med lang ventetid i de billige flybilletter. Du kan også få tilbudt billige rejser på takeoffer.dk, hvor der du dagligt får tilbudt rejser med en klækkelig rabat.
Drop rejsebureauer Der er visse fordele ved at få et rejsebureau til at sammensætte en rejse for dig, men tro ikke, at det er den billigste løsning. Det kan spare dig noget tid, men hvis du eksempelvis får et bureau til at finde et hotel til dig, vil det som regel være deres samarbejdsaftale og ikke prisen, der afgør, hvilket hotel de tilbyder dig. Du kan selv søge efter billige alternativer her: Hotels.com og Supersaver.dk
Andre måder at spare penge på Hvis du er til alternative rejsemetoder, så er couchsurfing en god mulighed for at spare penge på rejsen, og samtidig en fantastisk mulighed for at møde andre kulturer og folkefærd. Som navnet antyder, er konceptet bygget på, at man som en del af netværket har mulighed for at bo hos andre mennesker, som åbner deres hjem for dig.