Lev mere sprødt på SU

Lev mere sprødt på SU

Brug gulerod frem for pisk, når du skal spare

Åh… Januar! December måneds festlige udskejelser vender tilbage som en boomerang og et nyt semester begynder, hvilket ofte betyder gigantiske bogindkøb og en slunken konto. Oveni kommer de skrappe nytårsforsætter, man sætter sig selv: Brug mere tid på studiet, brug færre penge, kom i form…

Med andre ord fortæller vi os selv: Stram op og brug mindre tid på det sjove, og mere tid på det kedelige!

Men vejen til succes er ikke være lavet af pisk! Det handler derimod om, at du dedikerer dig til din udfordring fuldt og helt, så du ikke mærker afsavn - men får glæde og belønning ved forandringerne.

En overskuelig tidsramme er også alpha-omega, hvis du vil gennemføre dine mål: Sæt 4 uger af, hvor du afprøver et simpelt spare-eksperiment, og stil dig selv en stor gave i udsigt, for det beløb du sparer. Hvorfor ikke prøve her i januar?

Et nyt madbudget kan du fint matche med et eventuelt nytårsønske om at komme i form - så ja, svaret er ikke mors dejlige kødgryder, men dine egne vegetariske kasseroller! Du sparer et gigantisk beløb ved at lave al din mad fra bunden, for så er du dækket ind både til aftensmaden og du undgår den dyre sandwich i kantinen. Og alle kan lave mad! Lav nemme salater med proteinholdige bønner, linser og brune ris eller kog store portioner daal eller chili sin carne - så sparer du ovenikøbet tid på ikke at skulle lave mad hver dag.

Det er drastiske beløb, du vil spare, når du køber stort ind, kun køber ingredienser til simple grøntsagsretter og fx bager dit eget brød. Kan du gøre det i 4 uger? Ja da!

Når du nu i 4 uger har sagt nej tak til kedelige frysepizzaer, der aldrig har set en vitamin, og fedtede, dyre durumruller, så skal du selvfølgelig have din belønning. Men lad nu for pokker være med at løbe ind i shopping-labyrinten af tilbuds-tricks, som lokker dig til at bruge flere penge, fx ved mængderabatter - hvorfor skal du have to for éns pris? Shop i stedet dine ting online og brug i stedet fx en Ellos rabatkode. Du finder mindst lige så gode udsalg online som i butikkerne - og det er uanset om din belønning er et nyt sprødt look i tøjet, en opdatering på den elektroniske front eller et frisk pust i din indretning!

Livet på SU skal ikke være én lang økonomisk ørkenvandring. Det handler blot om at gøre det behageligt simple sparsommelige liv til en sport for dig selv, hvor du løbende giver dig selv velfortjente og velovervejede gaver.

Snart sidder fornuften bare på rygraden og man kan grine lidt af verdens absurditet: “Øøøh, jeg giver sgu da ikke 69kr for, at nogen har blendet en banan og nogle frosne bær fra Sydamerika og puttet dem i en plastik kop med et logo på!”.