Københavns billigste lejeboliger

Københavns billigste lejeboliger

Hvor er det billigst at bo, hvis man vil bo til leje? Boligportal.dk har lavet en beregning, der viser, hvilke gader i København, det er billigst at leje en bolig på.

Find ledige lejeboliger i København her.

For at finde hovedstadens billigste gade at leje en bolig på, skal du en tur til Amager.

Det viser nye tal som BoligPortal.dk har lavet for TV2.dk.

Boligportal.dk har set på alle hovedstadens udlejningsannoncer i hele 2011 og har derudfra lavet en opgørelse over den gennemsnitlige husleje på alle byens gader.

Københavns billigste gade er Østrigsgade, der ligger parallelt med Amagerbrogade i den nordlige ende af Amager. På Østrigsgade koster en lejlighed 5.376 kroner om måneden.

Københavns billigste lejeboliger målt på huslejeFoto: Boligportal.dk

"Det giver god mening, at det ikke er en gade i det absolutte centrum, der er den billigste lejeboliggade i København. Men Østrigsgade er jo alligevel ikke langt fra Rådhuspladsen og Strøget, så hvis man ser på beliggenhed i forhold til husleje, så bør Østrigsgade være en særdeles eftertragtet gade at bo i, - især for de mange studerende, der bor i København," siger Henrik Løvig, der er administrerende direktør i Boligportal.dk.

Billigste gader i København - målt på kvmFoto: Boligportal.dk

Boligportal.dk havde i løbet af 2011 18 boligannoncer fra Østrigsgade med en gennemsnitlig størrelse på 64 m2 og en tilsvarende husleje på 5.376 kroner eller blot 84 kroner per kvadratmeter om måneden.

I den anden ende af skalaen koster en lejelejlighed på Dronningens Tværgade mere end 27.000 kroner om måneden eller 214 kroner per kvadratmeter.

Opgørelsen er lavet ud fra udgifterne til både den rene husleje samt beregnet ud fra en gennemsnitlig pris per kvadratmeter. Men uanset hvilken af de to metoder, du benytter, er Østrigsgade den billigste gade at bo til leje på i de københavnske postnumre fra postnummer 1000 i København K til 2300 København S.

Kilde: TV2