Kan man leve bæredygtigt på budget?

Kan man leve bæredygtigt på budget?

Sponsoreret indhold:

Det kan lyde som en umulig opgave, men det er muligt at leve bæredygtigt på budget. Det kræver blot, at du er villig til at gøre nogle ændringer i din livsstil og prioriteringer. Her får du fem tips til, hvordan du kan spare penge og samtidig leve mere bæredygtigt.

1. Giv dine ting et nyt liv

Upcycling er en form for genbrug, hvor man genbruger ting på en måde, så de får et nyt og bedre liv. Det kan være alt fra at male gamle møbler i et andet farverum, til at sy nye stoffer på gamle tøj. Det er en bæredygtig og kreativ måde at genbruge sine ting på, og det er langt bedre for miljøet end at smide dem ud.

 

Nogle eksempler på upcycling:

 

  • Male gamle møbler i en ny farve eller give dem et nyt stof.
  • Sy nye stoffer på gamle tøj.
  • Omdanne gamle kasser til opbevaring af ting.
  • Bruge gamle bøger til at lave smukke dekorationer.
  • Omdanne en gammel computer eller tv til et nyt medieafspiller eller streaming-enhed.

2. Spis mindre kød

Kødproduktion er en af de største synder mod miljøet. Så hvis du vil være mere bæredygtig, kan du spise mindre kød, eller lave vegetariske og veganske retter. Kød er også blevet meget dyrt, så du kan faktisk slå to fluer med et smæk. Ved at spise mindre kød kan du både gøre noget godt for miljøet og dit eget privatbudget.

3. Køb fødevarer tæt på sidste udløbsdato

Madspil er det kæmpe problem. Hvert år bliver der smidt 540.000 tons spiseligt mad ud i Danmark. En stor del af det mad kommer fra supermarkeder der ikke når at sælge deres varer før sidste udløbsdato. Derfor sætter mange supermarkeder prisen ned på produkter der nærmer sig sidste udløbsdato. Når du køber disse produkter, sparer du ikke blot penge, du hjælper også til med at bekæmpe madspild.

4. Undgå plastik

Plastikprodukter er skadelige for miljøet, fordi de er lavet af kemikalier, som ikke nedbrydes i naturen. De kan derfor blive liggende i naturen i mange år, indtil de bliver slynget ud i havet eller landet på et andet sted. Plastikprodukter er også skadelige for dyrene, fordi dyrene ofte sluger plastikstykker, som kan give dem alvorlige sygdomme. Der findes mange andre organiske materialer, som nemmere nedbrydes i naturen. Man kan derfor vælge produkter, som er lavet af disse materialer, frem for produkter, der er lavet af plastik.

 

For at reducere dit forbrug af plastik kan du blandt andet:

- Bruge genanvendelige indkøbsposer i stedet for engangsposer

- Lave madpakker med genanvendelige krus og beholdere i stedet for plastikposer og -krus.

- Undgå at købe produkter, der er pakket i plastik, når det ikke er nødvendigt.

5. Gå på jagt efter loppemarkeder

Det er godt for miljøet at købe gamle ting på loppemarkeder, fordi det mindsker behovet for produktion af nye ting. Det gør loppemarkeder til en fremragende bæredygtig måde at ansaffe sit nye ejendele. Derudover er loppemarkeder også ofte mere billige end almindelige butikker, hvilket er godt for dig der er prøver at spare penge.

 

Besøg greengorilla.dk for flere gode tips og tricks til hvordan man lever bæredygtigt.