Hvornår bør man tegne en lønsikring?

Hvornår bør man tegne en lønsikring?

Mange studerende vælger at melde sig ind i en a-kasse allerede under studiet, og dette er med god grund. Som studerende er det typisk gratis at være medlem, og du vil samtidig optjene den nødvendige anciennitet på 12 måneder, som er kravet for at modtage dagpenge.

Udover dagpenge er det også muligt at tegne en lønsikring, som er et supplement til a-kassen. Lønsikringen er en forsikring, som giver dig ret til at få ekstra penge udbetalt hver måned som arbejdsløs. Men skal man tegne en lønsikring, lige så snart man er færdiguddannet? Det kan du læse mere om her.

En dyr fornøjelse, der skal overvejes

En lønsikring er ikke nogen billig fornøjelse, men til gengæld kan den sikre dig op til 90 % af din løn som fast indkomst, hvis du bliver arbejdsløs. En lønsikring er ligeledes også et tilvalg, som ikke alle har muligheden for at benytte sig af, og det kommer vi nærmere ind på nedenfor.

Selvom prisen kan være en smule høj, kan det dog alligevel vise sig at være alle pengene værd. Her kan du se priser på lønsikring og få et overblik over, om dette er en god mulighed for dig.

Ingen lønsikring til studerende

Der er en række krav, når du gerne vil tegne en lønsikring, og disse afhænger af den respektive a-kasse. Dog er der nogle klassiske krav, som langt de fleste a-kasser benytter sig af. Du kan derfor ikke købe lønsikring som selvstændig, studerende, eller hvis du har fået udbetalt lignende arbejdsløshedsforsikring inden for de seneste to år.

Dog har du mulighed for at tegne en lønsikring lige efter dit studie. Du skal blot være mellem 18-55 år, være medlem af en a-kasse og arbejde som lønmodtager mindst 16 timer om ugen. Arbejder du dog kun 16 timer ugentligt, kan det være en god idé at undersøge, om det overhovedet kan svare sig for dig at tegne en lønsikring.

Læs alt med småt

Lønsikringen udbydes af både forsikringsselskaber, a-kasser og fagforeninger, og du kan som nævnt få helt op til 90 % af din månedsløn udbetalt, hvis du mister dit arbejde. Dog er der ofte et fastsat beløb, som du ikke kan overskride. Typisk dækker din lønsikring ikke, hvis dit jobtab var på vej, da du tegnede forsikringen.

Netop det sidstnævnte er én ud af flere betingelser, der kan være en del af din lønsikring. Dette er en glimrende mulighed for at føle sig mere sikker i hverdagen, men det er samtidig vigtigt at gennemgå alle betingelserne. Der kan nemlig være en række huller i dine dækninger, som du skal være særligt opmærksom på. Disse varierer fra selskab til selskab, og derfor anbefaler vi altid, at du gennemlæser det hele grundigt.