Hvordan bliver man coach?

Annonce

Der er rigtig mange måder at blive coach på, og der er næsten lige så mange niveauer, du kan opnå titlen på. Hos os får du et overblik over dine muligheder for at blive coach, og hvad der kræves af dig – og selvfølgelig hvad du kan bruge din uddannelse til bagefter. Du kan blandt andet kontakte den coachuddannelse, der ligger tættest på din by og få rådgivning -  og forhåbentlig også svar på dine spørgsmål, før du tager din coachuddannelse. Her kan du tage en coach uddannelse, hvis det er noget, du kunne have lyst til at prøve kræfter med. Det er en af de byer, hvor det er muligt at blive uddannet til coach – men den findes også i både større og mindre byer rundt omkring i landet.

Hvis du vil være klogere på uddannelsen, allerede inden du starter, så har du mulighed for at melde dig til et af kurserne om selve uddannelsen, og hvad den indeholder. Her bliver du blandt andet også præsenteret for nogle af de værktøjer, du som uddannet coach og coach under uddannelse vil komme til at stifte bekendtskab med. Det gratis kursus afholdes hver måned.

Når du bliver færdig som coach, vil du have en række værktøjer med, som kan være gavnlige for både dig selv og for andre. For de værktøjer, du lærer hos andre, er nemlig ikke kun ment som et værktøj, der skal hjælpe dig med at gøre andre mennesker klogere på dem selv – det skal også gøre dig klogere på dig selv. Og give dig de redskaber det kræver for at forme dit liv, som du ønsker, at det skal formes. For når alt kommer til alt, er det svært at hjælpe andre, før du er i stand til at hjælpe dig selv og forme livet, som du selv ønsker det.

Lønmodtager eller selvstændig?

Efterhånden som du bliver færdig med din uddannelse, presser særligt ét spørgsmål sig på – vil du starte dit eget eller finde job som lønmodtager i en anden coachvirksomhed? Selvom mange foretrækker trygheden ved at modtage en fast månedsløn, pension og ferie, bliver flere danskere i disse år selvstændige med egen virksomhed. Der er naturligvis en række fordele og ulemper ved begge muligheder. Forudsigelighed og tryghed er de to trækplastre, som er årsagen til, at størstedelen vælger et fast job, mens friheden og ejerskabet i forretningen omvendt er et plus ved tilværelsen som erhvervsdrivende.

Det er selvfølgelig noget, du skal gøre op med dig selv ift. din personlighed, risikoprofil og præferencer. Foretrækker du selv at tilrettelægge din hverdag og bestemme, hvornår du arbejder og har fri, taler dette for en karriere som selvstændig. Er du ikke glad for risiko, kan en almindelig ansættelse måske i højere grad være noget for dig. Har du allerede besluttet dig for at starte dit eget, skal du naturligvis investere i en hjemmeside/webshop (se fx www.smartweb.dk), men du får også ansvaret for al kontakt med det offentlige, kontrakter mv. At være selvstændig er således ikke for alle, men det samme kan siges om lønmodtagerrollen, så overvej grundigt, hvad du vil med din uddannelse.