Hold dig ung og sund

Hold dig ung og sund

Når man er ung, er ens krop konstant i udvikling. Man bliver højere, og nogle gange større. Det er en naturlig ting, fordi vores krop ændrer sig hele tiden. Men tit glemmer man som ung at holde sin krop sund, fordi man bliver fristet af fast food og alkohol. Her er nogle tips til, hvordan du holder dig sund.

Lyt til din krop

Hvis man gerne vil holde sig sund, så er noget af det vigtigste at lytte til sin krop. Hvad pokker betyder det så? Jo, det betyder bl.a., at man lytter til, hvornår kroppen er sulten, og hvornår den ikke er. Hvis du ikke rigtigt er sulten, men spiser frokost, fordi det jo er frokosttid, så er det ikke at lytte til sin krop. Eller hvis du spiser, fordi du føler dig sulten, men hvor det egentlig er, fordi du er tørstig. Det er derfor vigtigt at drikke en masse vand gennem dagen, så du stiller tørsten og ikke sulten, og at du spiser, når du virkelig er sulten.

En anden ting er motionen. Man skal lytte til, hvad sin krop synes er bedst for en. Hvis du prøver løbetræning for 28. gang, men ens krop bare ikke vil, så skal man ikke tvinge sig selv til at fortsætte. Der er heldigvis mange måder at træne på. Du kan f.eks. melde dig ind i Fitness World, hvor du både kan løfte vægte og prøve zumba. Det er op til dig, og hvad du synes er sjovest.

Du kan også prøve Hot Yoga Copenhagen, hvor man dyrker yoga i 65 minutter i et varmt lokale. Det er rigtig godt for kroppen og er med til at undgå skader og løse musklerne op. Du kan bare møde op og høre om, hvilke slags medlemskaber og klippekort, der er.

Mental sundhed er vigtigt

Selvom ens fysiske velvære er vigtigt, så er mental sundhed faktisk en stor del af ens fysiske sundhed. De to ting går i virkeligheden hånd i hånd, og der er det vigtigt at have et sundt mentalt helbred, hvis du gerne vil have en sund krop. Hvis du har nogle psykiske problemer, kan du overveje forskellige metoder. Psykoterapi for unge kan være det rigtige til dig, som har lidt svært ved livet. Det kan hjælpe dig, der har eksamensangst eller problemer med selvværdet. For selvom det er vigtigt med en sund krop, så er det lige så vigtigt med et sundt hoved.