Har du overvejet et studiejob som vikar?

Har du overvejet et studiejob som vikar?

Trods statens uddannelsesstøtte kigger de fleste studerende efter et deltidsjob, som en ekstra indtægtskilde, ved siden af deres studie. Hverdagen som studerende kan være travl, og det kan være svært at finde et arbejde, der fungerer hensigtsmæssigt sammen med uddannelsen. Her glemmer mange muligheden for at få et job som vikar.

 

Hvad kræver jobbet som vikar?

Kommer du i arbejde som vikar, fungerer du som afløser til en stilling, som egentlig er besat af en anden, men hvor vedkommende ikke kan varetage opgaven i øjeblikket.

Det afhænger af den individuelle branche og stilling, hvilke kvalifikationer der kræves af dig som dubleant. Nogle professioner kræver faglært arbejdskraft, hvor man inden for andre erhverv kan blive ansat som ufaglært, hvis man har kompetencer, som gør at man kan udføre opgaverne.

Man kan ikke altid vide hvilke stillinger man får tilbudt, derfor kan det være en fordel at være åbensindet overfor nye udfordringer og miljøer. Ydermere gavner det, hvis man som person er udadvendt, da man vil blive kastet ind på adskillige arbejdspladser og dermed vil blive præsenteret for mange forskellige teams.

 

Fordelene ved en sådan stilling

En af grundene til at det kan være fordelagtigt for studerende at blive ansat som vikar, er at det kan være tilkalder arbejde. Det vil sige, at man som medarbejder bliver ringet op, under eksempelvis sygdom i virksomheden, og skal træde til med kort varsel hvis muligt.

Man bestemmer selv hvilke muligheder man takker ja til og har dermed en meget fleksibel arbejdsuge, hvor man selv styrer hvornår, og hvor meget man ønsker at arbejde.

Med de forskellige vikariater følger også et væld af varierede arbejdsopgaver. Dette kan være et godt afbræk til den måske lidt mere ensformige hverdag på skolebænken.

 

I job som vikar

Der er bred variation vikariaterne i mellem, og man kan derved blive kastet ud i mange forskellige arbejdsopgaver.

Vikariatet kan være både kortvarigt og længerevarende og foregå på mange forskellige tidspunkter af dagen.

Med et Vikarjob har man stor egenrådighed i forhold til arbejdstider og arbejdsplads. Fleksibilitet er altså et nøgleord i forbindelse med vikariat. 

Ved vikarstillinger medfølger ofte en god løn, og derved behøver man ikke arbejde ligeså mange timer, som man måske kan være nødsaget til andre steder for at få noget ind på bankbogen.

Derved er der også plads til at holde fokus på ens uddannelse, samtidig med at man kan varetage et job.

 

Hvad får man med sig videre?

Efter man har arbejdet som vikar i en periode, vil man sandsynligvis have erfaring inden for et væld af forskellige brancher og udvidet sine personlige kvaliteter. Derved bliver man mere attraktiv for fremtidige arbejdspladser.

At udføre mange vikaropgaver sætter en i kontakt med en palette af forskellige virksomheder og mennesker. Herved har man altså rig mulighed for at udvide sit netværk. Gør man sit arbejde tilfredsstillende, kan man komme ud på den anden side med foden inden for døren ved top virksomheder.

Med tiden kan man tilligemed være heldig at få tilbudt et vikariat et sted som er studierelevant.

 

 

Hvordan finder jeg et vikarjob?

Rundt om i Danmark arbejder diverse vikarbureauer med at skabe forbindelser mellem virksomheder og ledige. De samarbejder med en række firmaer, som kontakter selskabet, når de mangler en vikar.

Herefter dykker bureauet ned i deres portefølje for at finde den rette person til jobbet.

Hvis du er ansat som vikar vil dit navn være i blandt, og dermed kan det være dig, som de ringer til. Har du ikke mulighed for at arbejde den pågældende dag eller periode, står det dig frit for at takke nej til tilbuddet. 

Det kan altså være den perfekte løsning til dig, som er i gang med at studere, men stadig gerne vil have et større rådighedsbeløb.