Har du lavet en bule i bilen? Dette skal du gøre!
Når uheldet er ude og du får en bule i bilen, er gode råd dyre. Det er en virkelig træls situation at stå i, men vi har nok alle prøvet det en gang eller to. Når skaden er sket, hvordan skal man så forholde sig? Hvad med fremtiden og kan forsikringen hjælpe?
Sådan fixer du skaden
Der er to muligheder, når du får en bule i bilen. Enten er den så lille og ukompliceret, at du selv kan rette den ud. Den anden mulighed er, at det er en stor bule der kræver professionel hjælp. Uanset hvad, kan det sikkert fikses. Opretning af buler i bilen rettes ud forskelligt, alt efter om det er en skarp eller blød bule. Jo blødere en bule er, jo nemmere er den som regel at rette ud. Derfor vil det ofte også være sådan, at de bløde buler kan du selv udbedre, men de skarpe og dybe er nogle de professionelle må tage sig af. Overvejer du selv at rette en blød bule ud, kan du få masser af inspiration og guides til det på for eksempel YouTube.
Sådan undgår du buler i fremtiden
Det er svært at gå gennem livet som bilejer uden en eneste bule i bilen. Det er også nemt at sige, at man skal koncentrere sig, når man parkerer, og når man holder i kø. Men det er bare et faktum, at hvis bilisterne koncentrerer sig mere, opstår der færre buler i bilerne. De såkaldte Bilka-buler opstår, når andre bilister laver en bule i din bil, mens den holder parkeret. Det sker ofte ved, at bildøren åbnes og støder ind i din bil. Disse buler kan nemt undgås ved at være opmærksom, når man åbner sin bildør på en tæt pakket parkeringsplads. Så er der de buler der kommer ved at trille i langsom kø. Her må man også sige at opmærksomhed og koncentration er vejen frem uden buler i bilen.
Kan jeg få penge af forsikringen?
Dette spørgsmål er meget aktuelt, når du får en bule i bilen. Det vil som regel være den, der laver skaden, der skal dække omkostningerne ved en reparation. Nu er det desværre ikke altid sådan, at den der laver bulen, vælger at efterlade sine informationer. Specielt ikke hvis det er en såkaldt Bilka-bule, der er tale om. Her kan man snildt snyde sig fra ansvaret. Og er det tilfældet betyder det, at det er dig og din egen forsikringen, der hæfter for skaden. Det er din kasko forsikring der skal dække skaden, også selvom du ikke selv er skyld i den. Din egenbetaling afhænger af din selvrisiko. Har du en lav selvrisiko, bliver det ikke så dyrt for dig nu og her, men kan betyde at din årlige forsikringspræmie stiger. Det sker fordi forsikringsselskabet vurderer, at der er større risiko for nye skader. Så er bulen i bilen ikke så stor, vil det oftest være billigst for dig at dække skaden selv, uden om dit forsikringsselskab.