Gode råd til forberedelsen af eksamen

Gode råd til forberedelsen af eksamen

Eksamen er en stresset tid, som giver mange hjertebanken, svedige håndflader og konstant dårlig samvittighed over at lave andet end at sidde bøjet over bøgerne derhjemme. I denne artikel kan du læse om 3 gode råd til, hvordan du bedst forbereder dig til eksamen.

Få godt med næring

Det er vigtigt, at du får en godt kost igennem hele dagen, når du forbereder dig. Spis en god morgenmad og frokost, der mætter og giver energi. Et lille tip er også at have frugt og snacks tæt på dig, så du ikke går sukkerkold. Ved at spise sunde små måltider, holder du bedre kroppen og hjernen i gang, og holder et stabilt blodsukker dagen igennem. Dertil skal du også huske at drikke vand. Bare et lille underskud på væskebalancen kan sætte din hjerne i slowmotion, hvor koncentrationen kan falde og kortidshukommelsen går på pause – så sørg for at drikke jævnt med vand dagen igennem.

Forbered dig i god tid

Det nytter ikke noget at tro, du kan lære hele pensummet udenad tre dage inden eksamen. Hjernen lærer bedst over tid. Start derfor din forberedelse i god tid. På den måde har du også god tid til at strukturere de forskellige emner og din tid. Ved at starte i god tid, skal du ikke stresse igennem emnerne, og du har tid til at forberede dig ordentligt. 

Lad hjernen slappe af

Det er vigtigt, at du giver din hjerne en pause en gang i mellem og lader din krop slappe af. Hvis du føler, du er kørt træt i læsningen, så gå væk fra bøgerne et øjeblik og tænk på noget andet. Du kan for eksempel lige klare opvasken eller gå en tur, så du får frisk luft til hjernen. På den måde kommer du tilbage til bøgerne med fornyet energi. Det er også vigtigt, at du får en ordentlig søvn om natten, så din hjerne er helt udhvilet og klar til en ny dag.

Vil du gerne have flere tips omkring forberedelse, kan du med fordel læse om disse studieteknikker.