Forkæl studieværelset og dig selv med farver og mønstre
Farver og mønstre kan sparke liv i selv de mest triste kælderkamre. Kigger man på sit studieliv med et lidt mere helhedsorienteret blik, så kan netop det give dig mere energi. Og selv om din bankkonto ikke er en dans på store, sorte tal, så er der masser af muligheder for at kombinere et stramt studiebudget med et funktionelt såvel som æstetisk boost til din studiebolig.
Evig pengemangel er et fænomen, som de fleste kender til, og særligt i forbindelse med studietiden. Det er ikke usundt at prøve, for det er også en tid, hvor man lærer at prioritere. Der skal jo være råd til husleje, bøger, mad, forsikringer, transport og måske en fredags-øl i ny og næ. Indretning af studenterhyblen har med andre ord svært ved at avancere i prioriteringsrækkefølgen. Det falder for mange ind under luksus.
Men hvis du tænker lidt ud af boksen, så er der faktisk mange ting, som du kan gøre i indretningen uden at tallene på din konto bliver blodrøde, mens du liver stemningen gevaldigt op i dit værelse eller lejlighed. Svaret ligger i dit perspektiv. Som i dette tilfælde bør være nedad. På gulvet, forstås.
Tæpper skaber varmer og variation
Du tænker måske sjældent over det, men gulvet er mere eller mindre perifært i dit synsfelt hele tiden, når du er i et rum. Befinder du dig et rum med mørkegråt væg-til-væg tæppe, bidrager det fx til en form for ro, mens et skrigende orange tæppe, vil have den modsatte effekt på de fleste.
Indretter du med løse tæpper kan du i en og samme bevægelse isolerer og få mere gulvvarme i den kolde tid (du bliver glad for det på en december-morgen), mens du tilfører værelset personlighed, hygge og originalitet. Og det er i samme ombæring ikke så stort et indgreb i hverken pengepungen eller arbejdet i forhold til et væg-til-væg-tæppe.
Samtidig findes der et veritabelt hav af billige tæpper i et utal af farver, mønstre, former og størrelser, der koster mindre end et enkelt cafébesøg. Og er du lidt mere eventyrlysten, kan du sammensætte tæpperne på mange måder og dermed få et nyt look, du kan ændre deres placering uden at hyre flyttehjælp, du kan nemt rulle dem sammen og opbevare dem, hvis du savner det kolde trægulv i en periode. Du kan ganske enkelt skabe fornyelse i din bolig – ganske enkelt!
Kom i kontakt med din indre designer
De velkendte kludetæpper er den helt nemme og billige løsning. Skal det være mere unikt kan man nu også designe sit eget tæppe på et SU-budget. Du vælger materiale, mønstre, farver, facon og størrelse, og vups, du har med garanti et tæppe, som ingen af dine venner har. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser.
Dit hjemmedesignede tæppe produceres enten i Danmark eller andre EU-lande, så senest en måned efter du har tegnet stregerne, lander tæppet på dit gulv.
Det første step til et nyt tæppe
Men synes du, at det virker uoverskueligt at finde det perfekte tæppematch til dit hjem, så er der råd for det. Det er nemlig ret simpelt at vælge det, som passer ind i din boligindretning. Start med at vurdere, hvilke behov du har, og hvilken størrelse, du maksimalt har plads til i rum, der trænger til at blive frisket op med ny og varm stemning.
Hos tæppehandleren er der masser af ekspertise at hente både i forhold til farvevalg- og sammensætning, tæppets materiale i forhold til dine forventninger og naturligvis budget.
Sidegevinsten: Du får bedre akustik
Når ord som hygge, fravær af kolde fødder, masser af farver og personlighed er sagt, så er der faktisk en sidste fordel ved at få flere tæpper ind i din bolig. Tæpper er en gave for akustikken i et rum, og du vil hurtigt vil opleve, at lyden bliver forbedret i det rum, hvor du lægger et tæppe.
Princippet er egentlig det samme som første gang du flyttede ind, og rummet nærmest gav ekko, fordi der manglede møbler. Tæppet fjerner en masse efterklang fra rummet, og det kan medvirke til at dæmpe lyde.
Hvis du stadig er i overvejelsen, så tag endnu et kig på din bolig med det nye perspektiv, altså nedad.