Forbered studenterfesten i god tid

Forbered studenterfesten i god tid

Sponsoreret indhold:

Inden længe springer studenterne ud, og har du også en kommende student i huset, er det snart tid at tænke på, hvordan fejringen skal forløbe. Her kan det være meget værd at gå i gang med forberedelserne i god tid, så man ikke stresser og glemmer noget. Denne dag er ikke kun studentens dag men hele familiens, og alle skal nyde dagen.

Du kan med fordel lægge en plan, hvor de forskellige gøremål inddeles i, hvornår de skal gøres. Flyt så meget som muligt fra selve dagen, og lav det du kan, i så god tid som muligt. Skal I således ud at købe borde til festen, kan I gøre det lang tid i forvejen og opbevare bordene i jeres redskabsskur eller i et ekstra værelse.

Gør haven klar i god tid

Også ting som servietter, drikkevarer, engangsemballage og oppyntning kan købes i god tid og opbevares, og der er ingen grund til at vente til sidste øjeblik med at gøre de ting, man kan gøre i forvejen.

Hvis festen skal holdes i haven, kan det betale sig at gå i gang med at gøre den pæn i god tid. Klip ned, gør krukkerne i stand og lug mellem fliserne nogle uger før den store dag, så skal det blot holdes ved lige. Dagen før festen slås græsset, så det er pænt, når gæsterne kommer.

Menuen skal der naturligvis også tænkes på. Til lastvognskørslen er der tale om en meget kort visit, for studenterne har mange stop på deres tur rundt til alle elevernes hjem, og ofte er der blot tale om mellem ti og tyve minutter, hvor der skal serveres lidt at spise og drikke.

Også her kan man forberede sig og have lavet mad, der kan fryses eller måske blot tilberedes dagen før. Frikadeller kan steges i forvejen, så de blot skal lunes, når de unge nærmer sig, og pølsehorn kan også laves længe i forvejen.

På en tur med måske 20 stop kan man hurtigt få for meget, og derfor kan det være en god idé at have med i sine overvejelser, hvor man selv ligger på ruten, og hvad studenterne på dette tidspunkt kan tænkes at trænge til.

Er man en af de første på ruten er de unge sandsynligvis sultne, og da kan det være relevant med eksempelvis frikadeller eller små sandwich, som fylder i maven og giver noget at stå i mod med. Ligger man sidst på ruten, kan det være mere oplagt med udskåret frugt på pinde, som er friskt og læskende, for det kan man trænge til på dette tidspunkt på turen.

Der er altså flere ting, man kan overveje, når studenterfesten nærmer sig og huset skal stå på den anden ende. Med god planlægning og forberedelse kommer I godt i mål og kan holde en god fest for jeres student.