Flere studerende udvikler kokainmisbrug under studiet

Sådan kommer du ud af dit misbrug

Presset for at få succes i skolen og i livet kan være overvældende for unge mennesker. Når de forsøger at leve op til samfundets forventninger og krav, er der mange, der tager kokain som et middel til at klare sig. Men det, der starter som midlertidig lindring, kan hurtigt udvikle sig til en farlig afhængighed og hvis man først når dertil, kan det være utroligt svært at vende om igen. Hvordan kommer man så til det punkt, hvor man selv kan se den er gal og hvad gør man derfra? Det har vi prøvet at svare på i denne korte artikel.

Stresset kan blive for meget for de unge

Undersøgelser har vist, at stress og pres er vigtige faktorer i udviklingen af stofmisbrugsforstyrrelser. Derudover kan unge voksne også føle sig presset til at passe ind i sociale grupper, hvor stofbrug betragtes som normen. Dette problem skal løses ikke kun gennem behandling og rehabilitering, men også ved at tage fat på det samfundsmæssige pres, der i første omgang driver folk til at tage stoffer. Stress er en alvorlig tilstand og ikke noget unge bør opleve mens de uddanner sig. Derfor er dette et opgør der bør tages.

Sådan kommer du dit misbrug til livs

Først og fremmest er det vigtigt, at du erkender over for dig selv, at det der har fungeret som en livline for dig, faktisk er det der trækker dig ned og at du er endt i et misbrug. Dernæst bør du kontakte nogle der kan hjælpe dig. Det er vigtigt, at undervisere, forældre og jævnaldrende støtter unge mennesker i at finde sunde måder at håndtere stress og klare pres på, men det er ikke sikkert det er nok og det kan være nødvendigt at du kontakter professionelle rådgivere, der kan hjælpe. Læs mere på amisbrugsbehandling.dk.