Få råd til både studiebøger og byture
Det kan være svært at få det hele til at gå op, når indkomsten er begrænset. Studieårene er fede, fordi du har så meget frihed og får en masse spændende oplevelser. Men det bliver hurtigt dyrt, når du både skal betale husleje, mad, tøj, studiebøger og så selvfølgelig de obligatoriske byture med studiekammeraterne. Hvordan får man lige råd til det hele? Her får du gode bud på, hvordan du kan få det hele til at gå op.
Få dig et studiejob
Det er klassikeren! Hvis du vil have ekstra penge, må du arbejde. Får du et studiejob på 10-15 timer om ugen, vil du opleve en utrolig forskel i din økonomi. Bare et par tusinde kroner ekstra om måneden gør hele forskellen, og der findes mange sjove studiejobs derude. Om du vil have et job, der er relevant for dit studie, eller bare et du kan tjene gode penge på, er helt op til dig.
På internettets jobportaler ligger der adskillige ledige stillinger, så det er simpelthen bare om at komme i gang med at kigge.
Hvis du gerne vil have et fleksibelt job, du kan udføre hjemmefra, er der faktisk også mange af disse, hvis du leder de rigtige steder. Flere internationale virksomheder leder efter for eksempel studerende, som har et par ekstra timer om ugen, de kan bruge foran computeren. Onlineverdenen er nemlig en ufatteligt stor industri, og der er rig mulighed for at tjene lidt ekstra ved siden af studiet. Eksempelvis ved at evaluere søgeresultater eller oversætte tekster.
Det vigtigste er, at du ikke er for kræsen. Bare sig til dig selv: jeg skal tjene penge! Så går det lidt lettere, uanset om du står i Netto eller tager kopier på et advokatkontor.
Lån penge til det vigtigste
Nogle gange løber det bare ikke rundt, og så kan det være du skal overveje at låne nogle penge. Først og fremmest skal du selvfølgelig overveje, om du har råd til at betale dem tilbage. Måske skal du arbejde i sommerferien, men mangler en mulighed for at tage forskud på lønnen? Det er vigtigt, at du medregner tilbagebetalingen i din fremtidige økonomi, men har du styr på dette, kan det faktisk godt betale sig at låne. Der kan jo opstå uventede udgifter, som simpelthen skal af vejen, før du kan komme videre. Læs mere og lån penge her.
Du kan i første omgang overveje et SU-lån. Det gode ved dem er, at renten er lav, og at de først skal tilbagebetales, når du er færdig med at studere. Det er dog begrænset, hvor meget du kan låne hver måned. Hvis SU-lånet ikke rækker, kan du supplere med et forbrugslån. Her er renten noget højere, men til gengæld er ekspeditionen hurtig. Mange udbydere tilbyder, at du kan låne trods RKI, så selv hvis du tidligere har haft problemer, er der mulighed for at hente lidt ekstra til hverdagen. Det kan dog ikke understreges nok, hvor vigtigt det er, at du ikke låner noget, som du ikke har mulighed for at betale tilbage.