Få overblik over dagens fodbold

Få overblik over dagens fodbold

Fodbold er den mest populære sportsgrene i verden, hvilket betyder der stort set altid er spændende og underholdende fodboldkampe i tv. Hvis du gerne vil se fodbold i dag, så besøg MyPlanetSport.dk. Her kan du følge med i dagens kampe, se live resultater og læse nyheder inden for fodbold. Nedenunder kan du læse mere om to af de største opgør i europæisk fodbold.

 

Manchester United - Liverpool

Spørg enhver fodboldfan om den største rivalisering i sporten, og chancen er stor for at de vil sige Manchester United og Liverpool. Disse to hold har kæmpet mod hinanden på banen i over et århundrede.

 

Rivaliseringen mellem disse to hold er næret af en række faktorer. For det første er de begge fra det nordlige England og har meget passionerede fanbaser. For det andet er de to af de mest succesfulde hold i den engelske fodboldhistorie.

 

Endelig er der et religiøst element i rivaliseringen; Liverpool er overvejende protestantisk, mens Manchester United traditionelt er blevet betragtet som en katolsk klub. Og selvom Manchester Uniteds kvalitet på banen er dalet lidt de seneste år, så er opgøret mellem de to hold altid en garanti for spænding og fremragende fodbold.

 

Barcelona - Real Madrid

I spansk fodbold er der ingen rivalisering, der er mere historisk end den mellem Barcelona og Real Madrid. De to hold har været dominerende kræfter i både spansk og europæisk fodbold i årevis, og deres kampe er altid sprængfyldt med underholdning.

 

Rivaliseringen mellem Barcelona og Real Madrid går tilbage til begyndelsen af 1900-tallet, da begge klubber blev grundlagt. De to klubber steg hurtigt til tops, og allerede i 1920'erne var klubberne de mest succesfulde hold i Spanien.

 

Rivaliseringen bliver yderligere forstærket af det faktum, at Barcelona ligger i Catalonien, som har sit eget særskilte sprog og sin egen kultur. Dette gjorde dem til noget af en oprørsk klub i forhold til det mere etablerede Real Madrid.