EM i TeamGym i Aarhus

EM i TeamGym i Aarhus

Så varer det ikke længe, før EM i TeamGym skydes i gang i Aarhus. Nærmere bestemt i NRGi's arena. Det hele foregår fra den 17. - 20. Oktober 2012.

De danske TeamGym herrer skal her forsvare EM-guldet, så du kan forvente en præstation uden lige fra de danske mestrer på hjemmebane i Danmark.

TeamGym var tidligere kendt som SpringRytme og det blev introduceret som konkurrencedisciplin i Danmark tilbage i 70'erne. De senere år har Danmark været dominerende i Europe i denne disciplin.

 

Det siger arrangørerne

Når de danske TeamGym herrer skal forsvare EM-guldet i 2012 bliver det på dansk grund. Danmark har nemlig fået værtskabet for den anden officielle udgave af EM i TeamGym, som skal afvikles i NRGi Arena i Aarhus.
EM i TeamGym 2012 bliver på dansk grund. Det blev en kendsgerning efter et møde i den europæiske gymnastikorganisation, UEG i januar 2011. Tildelingen skete i konkurrence med Island og Tjekkiet.

- Vi er meget tilfredse med, at EM-værtskabet i 2012 ligger hos os. Med EM i TeamGym på hjemmebane får vi alle tiders mulighed for at promovere den måske mest publikumsvenlige gymnastikart endnu bredere og vise, hvordan man også inden for gymnastikken kan løfte haltaget med et veloplagt publikum, siger Flemming Knudsen, formand for Danmarks Gymnastik Forbund.

I Aarhus ser man frem til at byde såvel gymnaster som publikum velkommen i NRGi Arena.

- Jeg er glad for, at Aarhus endnu en gang er blevet valgt til at være vært for en international idrætsbegivenhed. Det er med til at fastholde Aarhus som en international by og sikre store sportsoplevelser til byens borgere og besøgende, udtaler rådmanden Marc Perera Christensen.

- Vi glæder os til at skabe de bedst mulige rammer for EM i TeamGym og byde både gymnaster og forhåbentligt et talstærkt publikum velkomne i Aarhus, siger Finn Lyck, eventchef i Sport Aarhus Events.

Hos Sport Event Denmark ser man også begejstret på det kommende EM, som underbygger den fælles strategi med Danmarks Gymnastik Forbund.

- Vi er gået målrettet efter at skabe et kontinuerligt fokus på gymnastikevents i Danmark, og nu ser det ud til at de første brikker er ved at være på plads. Vi har en world cup i Trampolin i ’11 og nu et EM i TeamGym i ’12, og har ambitioner om bl.a. et VM i trampolin og tumbling i ’15, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

TeamGym (tidl. SpringRytme) blev introduceret som konkurrencedisciplin i Danmark i 1970’erne. Danmark har i de senere år været dominerende på den europæiske scene – senest med EM-guld til herrerne og EM-bronze til mix.

Læs mere på: www.teamgym2012.dk

Video fra TeamGym

Kilde: sportaarhusevents.dk