Disse sprog skal du lære som det første, hvis du vil lave hjemmeside

Disse sprog skal du lære som det første, hvis du vil lave hjemmeside

Der er flere gode grunde til at lære kodning, som er et relevant område for børn og voksne af alle aldre. Faktisk kommer kodning snart på skoleskemaet i Danmark, men selvom din skoletid måske for længst er overstået, kan du stadigvæk lære forskellige kodesprog og i denne artikel kan du læse om hvilke kodesprog du bør lære, hvis du ønsker at skabe en hjemmeside.

 

HTML 

Hvis du er typen, der ønsker en hjemmeside, som er meget mere end en Wordpress-skabelon, kan det være en god ide at lære HTML, som står for HyperText Markup Language. HTML er normalt det første kodesprog, som en person vælger at lære, når han eller hun gerne vil skabe en e-handel, blog eller hjemmeside.

 

CSS 

Når du har lært HTML og fået mere eller mindre styr på det, kan du bagefter lære CSS. De fleste vil sige at CSS er det næste trin efter HTML, da det hjælper dig med at gøre dine HTML-sider mere interessante for de besøgende. Du kan finde mange interessante CSS-kurser på nettet og lære det i dit eget tempo. Lær CSS her, når du allerede har været gennem HTML-træning.

 

JavaScript 

Der findes mange forskellige scripting-sprog på nettet og et af de mest udbredte er JavaScript. Det er forholdsvist nemt og simpelt at bruge, da du skriver det direkte ind i dine HTML-filer, som herefter læses og udføres af browseren. 

Du kan gøre din hjemmeside mere dynamisk ved at bruge JavaScript. Du kan fx tilføje en besøgstæller eller lave popup-vinduer, som fører til en mere interaktiv brugeroplevelse.

Du kan finde masser af video tutorials, som hjælper dig på vej med at lære JavaScript.  Du vil sikkert hurtigt finde ud af at det ikke kræver meget at skabe en grundlæggende ide af hvordan JavaScript kan bruges til at designe en fed hjemmeside.

 

PHP

Du kan også udvide dine egenskaber ved at lære PHP, som står for ”Hypertext Preprocessor”. Her kan det være en fordel at kende til JavaScript, da PHP minder om JavaScript i forhold til hvordan det er bygget op. 

Du kan kende de to kodesprog fra hinanden ved at skrive bag øret at JavaScript er et client-side sprog, mens PHP er et server-side sprog. Det vil sige at PHP kører kodebearbejdning og datahåndtering på serveren, som bagefter sender resultatet tilbage til brugerens browser i form af HTML. I JavaScript læses og håndteres kodens direkte i brugerens browser og derfor kaldes det for et client-side sprog.

PHP åbner op for flere døre, da det fungerer fantastisk sammen med en række andre programmer. Du kan blandt andet få mange timer til at gå ved at udforske PHP i MySQL.