Derfor skal du inkludere en hårmaske i din skønhedsrutine

Derfor skal du inkludere en hårmaske i din skønhedsrutine

Sponsoreret indhold:

Hårmasker er en af de mest behagelige måder at pleje dit hår på. Når du gør det til en vane at lave en hårmaske regelmæssigt, vil du opdage, at dette ritual ikke blot er gavnligt fysisk men også mentalt.

 

Hårmaske før eller i brusebadet?

Lad os først og fremmest forklare, hvordan man anvender en hårmaske. Hårmasker der skal udskylles kan typisk påføres to måder, enten før brusebadet eller i brusebadet.

Mens masker påført i bruseren for det meste er inkluderet i ugentlige fugtgivende, skønhedsbehandlinger, kan de der bliver påført før brusebadet efterlades i håret i 20 til 45 minutter (måske endda natten over) for en mere intens reparation. Det er masker, der plejer fra rod til spids ved at påføre hårets rødder fugt og pleje.

Da masker påført før brusebadet typisk er oliebaserede, kan de have en tæt konsistens. Nogle af disse masker er også ideelle til at få håret til at gro.

 

Hvor mange minutter skal hårmasken være i håret?

Som nævnt ovenfor, kan holdetiden for hårmasker variere. Skal du bruge færdige hårmasker, så følg brugsanvisningen på bagsiden.

Ventetiden på hjemmelavede hårmasker på håret varierer normalt mellem 20-40 minutter. Ideelle ventetider er typisk angivet ved siden af opskriften på hårmasken, så husk at tjekke det. Men hvis du føler hudfølsomhed som kløe eller svie efter at have påført hjemmelavede hårmasker lavet med naturlige ingredienser såsom avocado eller risvand, så er det en god idé at skylle dit hår og fjerne masken lige så snart du føler ubehag. Og undgå at bruge masken igen.

Specielt ved hjemmelavede masker kan du tjekke om din hud er følsom overfor ingredienserne i masken ved at lave en lille lappetest før du påfører masken i hele håret. 

 

Kan man påføre maske i hovedbunden?

Dette er et af de ofte stillede spørgsmål. Da hårmasker er formuleret til at nære hovedbunden sammen med hårstråene, påføres de normalt i hovedbunden.

Hvis der ikke eksplicit står ’må ikke påføres i hovedbunden’ i brugsanvisningen, kan du også påføre masken i din hovedbund ved at massere. Hvis du bruger en hjemmelavet opskrift, kan du lave en lappetest inden du påfører masken i hele håret.

Når alt kommer til alt, er hårmaskeopskrifter ofte også målrettet mod hovedbunden og formodes at blive påført blidt på hovedbunden.