Denne forsikring skal du have, når du flytter hjemmefra
Når du står med nøglerne til din første lejlighed i hånden og med SU på kontoen, er det sjældent forsikringer, der har den højeste prioritering på budgettet. Det er der dog god grund til at lave om på.
Her finder du nogle gode grunde til, hvordan du skal forsikre dig, når du flytter hjemmefra og hvordan du får mest muligt for pengene.
Indboforsikring
Ingen kan helgardere sig mod indbrud eller skader i hjemmet. Derfor er indboforsikringen en af de vigtigste forsikringer, uanset om du flytter hjemmefra for første gang eller for tiende gang. Hvis du skulle have ubudne gæster, der løber med din tablet eller fjernsyn, er det indboforsikringen der dækker. Det gælder også, hvis du kommer til at tabe dit fineste porcelæn.
En indboforsikring dækker også i tilfælde af brand i din lejlighed, el-skader som hvis dine elektriske apparater kortslutter eller hvis du pludselig får en vandskade. Du er også dækket, hvis der skulle komme frostskader i dit hjem eller har brug for retshjælp i forbindelse med eksempelvis erstatningssager. En indboforsikring dækker faktisk også krise- og psykologhjælp, hvis dit hjem eksempelvis har været ude for en katastrofe. Det er altså en temmelig essentiel erstatning at få fat i, uanset hvor heldig du mener, du er. Uheldet kan ramme alle, og som førstegangsudflytter er det typisk billigere at skulle betale forsikringens pris, end at betale for at rette op på potentielle uheld. Find mere information hos Forsikringsportalen, hvis du ønsker at vide mere om indboforsikringer og diverse tilvalg,
Tilvalg til din forsikring
Med en indboforsikring er du altså godt dækket ind på langt de fleste parametre af livet. Ofte er der også mange penge at spare, når du vælger at have flere forsikringer hos det samme forsikringsselskab. Derfor er det værd at overveje, om du eksempelvis skal inkludere en rejseforsikring eller en udvidet dækning på personskade, hvis du for eksempel kommer galt afsted på cykel eller ved vandsport.
Faktisk har du også mulighed for yderligere at forsikre dine elektroniske apparater gennem din indboforsikring. Det gør blandt andet, hvis der pludselig opstår skader på eksempelvis din studiecomputer. Hvis ikke du bor til leje, hvor udlejeren typisk er ansvarlig for indvendigt vedligehold af lejemålet, kan det også være en god idé at tilvælge en sanitetsforsikring, så dine VVS-installationer og hvidevarer er dækket af forsikringen. De er nemlig dyre at skulle erstatte på egen hånd.
Gode råd når du vælger indboforsikring
Du behøver selvfølgelig ikke skrive under hos det første og bedste forsikringsselskab, som du falder over. Tag dig gerne god tid til at lave research og læse anmeldelser, så du finder et selskab, der passer til dit behov. Du kan også spørge i dit netværk eller blandt dine familiemedlemmer, hvad de bruger.
Find desuden ud af, om du ønsker at betale årligt eller om du hellere vil betale et månedligt bidrag til dit selskab. Det kommer an på, hvordan din økonomi er strikket sammen.
Husk desuden også at tjekke, om der er nogle penge at spare, hvis du er under uddannelse.