Den rette studiecomputer
Det er ikke altid nemt at finde den rette studiecomputer. Der spiller mange faktorer ind, som kan have indflydelse på beslutningen.
Som studerende hersker der ingen tvivl om, at det optimale valg er en bærbar computer. En tablet med et tastatur vejer selvfølgelig mindre, men fungerer bedst på studier med små softwarekrav. En traditionel stationær computer hører til på kontoret eller hos den engagerede gamer. Alligevel kan det være lidt af en udfordring at fiske sig frem til den rette bærbare computer til studiebrug. Heldigvis er der hjælp at hente. Man skal blot tage følgende råd med i sine overvejelser:
- 1. Vægten: En computer til studiebrug bør altid være let og kompakt, da den skal slæbes rundt på i årevis. Unge studerende skal ofte have tykke studiebøger med til undervisningen, hvilket gør at tasken kan blive overfyldt. Dette kan resultere i skader og unødvendig slid af ryggen. Det kan være svært at gøre de tykke traditionelle studiebøger tyndere og lettere. Heldigvis er der hjælp at hente mht. teknologien. En studiecomputer behøver nemlig ikke veje særlig meget – max 2 kilo. Det er ikke vægten, som afgør effekten af en studiecomputer.
- 2. Brand: Dette er en mere personlig beslutning, som kun kan afgøres af dig selv. Er du til MacBook eller Windows? Her spiller designet, smagen, brand osv. ind. Der er ingen tvivl om at MacBooks er utrolig populære på de fleste studier. Heldigvis kan de vigtigste office-programmer fås til begge platforme.
- 3. Skærmstørrelsen: Skærmen må endelige ikke være for stor. En bærbar computer som skal transporteres dagligt bør have en skærm på 11-13”. Her bør skærmopløsningen være rigeligt på de fleste studier. Det er altid en god idé, at undersøge hvilke krav studiet stiller, hvis du er i tvivl.
- 4. Lang batteritid: Det siger jo næsten sig selv, men en lang batteritid kan være nødvendig på de fleste studier. Du kan risikere at skulle have undervisning et sted, hvor der er langt mellem strømstikkene. Derudover kan det være rart, at man slipper for at slæbe opladeren med i den allerede fyldte taske. Batterikapaciteten er forbedret meget de senere år, men har du mange programmer kørende på én og samme tid, bliver batteritiden automatisk kortere.
- 5. Hjernen: Du bør altid vælge en computer med en masse plads til alle dine filer. Vælg en computer med den størrelse hjerne, du har brug for. Det kan være rigtig dyrt at opgradere ram-kapaciteten i en bærbar computere, hvis det altså overhovedet kan lade sig gøre. Det samme gælder for harddisken, men spørg om hjælp inden du kører dankortet igennem.
- 6. Holdbarhed: Din studiecomputer skal kunne holde til nogle knubs og slag. Det er ikke sjovt at få ødelagt sin computer første gang den rammer gulvet. En computer lavet af tynd plastik er ikke optimal, og derfor bør du tjekke godt efter inden køb. Sidder skærmen godt fast, når den åbnes og lukkes i? Er tastaturet solidt, når du trykker på det? Spørg evt. en ekspert til råds, hvis du er i tvivl.
- 7. Beskyttelse: Selvom computeren er holdbar og solid bør du altid, og her menes ALTID, pakke den ind i et cover eller sleeve. For det første beskyttes computeren for ridser og andre ting i tasken, og for det andet er den ekstra beskyttet, hvis uheldet er ude, og du taber tasken, eller endnu værre - hvis computeren direkte rammer gulvet! Der findes et hav af forskellige muligheder i alle former og farver. Du skal bare tjekke op på størrelsen af skærmen, så du ikke køber et sleeve, som er for lille.
Der er mange overvejelser, som der skal tages stilling til. Heldigvis behøver det ikke koste en bondegård at starte på studie. Hos Føtex findes der nemlig et bredt udvalg af studiecomputere, og der står altid en ekspert klar til at guide dig hele vejen til det rette køb.