Danmarks tre bedste bartendere dyster mod europæisk bartender-elite

Danmarks tre bedste bartendere dyster mod europæisk bartender-elite

Kasper Riewe Henriksen fra Ruby (førstepladsen), Nikolaj Brøndsted fra Mash (andenpladsen) og Oskar Johanssen fra gilt (tredjepladsen) vandt i sidste uge den nationale finale i verdens mest prestigefyldte bartenderkonkurrence DIAGEO Reserve World Class.

De dystede i et felt af Danmarks 18 bedste bartendere og går videre til den vesteuropæiske finale i London den 29. - 30. maj, hvor de skal kæmpe om en plads i den globale finale i Rio i juli 2012.

Diageo Reserve World Class betragtes som den højest profilerede konkurrence af sin art i bartendermiljøet. Programmet varer et år og er med til at løfte bartendernes niveau ved at udfordre deres smagsforståelse, udvikle deres kreative evner og løfte deres kendskab til eksklusiv spiritus. Den danske finale fandt sted i sidste uge, den 17. april og bød på en hel dags kombineret masterclass og konkurrence, hvor bartenderne modtog undervisning fra nogle af de dygtigste bartendere i verden i cocktail-trends, smagskombinationer og eksklusive spiritussorter.

Deltagerne blev bedømt på deres kreativitet, teknik og evne til at smagssammensætte cocktails. Kasper Riewe Henriksen fra Ruby vandt førstepladsen med sin cocktail Another Story Fizz, Nikolaj Brøndsted fra Mash vandt andenpladsen med sin cocktail Tonga-Tini, og Oskar Johanssen fra gilt vandt tredjepladsen med sin cocktail Cløver Club. Alle tre vindere går videre til den vesteuropæiske finale i London den 29.-30. maj.

”Jeg er latterligt glad. Tænk, at jeg vandt med min Tonga-Tini, det er en cocktail, der har været undervejs i et år, og som snart er at finde på cocktail-kortet på MASH. Det var et topprofessionelt arrangement af Diageo, det var lige så godt arrangeret og gennemført, som de cocktails, der blev skabt i baren. London bliver fantastisk, og selvfølgelig vinder jeg, men sig det ikke til de andre. Det handler om at have styr på sine fakta og slappe af, så man opfører sig, som man skal i baren. Denne branche handler om oplevelser – vi giver en helhedsoplevelse. Hvis man leverer det fuldkomne, virker det nemt og ligetil. De folk, der er i lokalet, er nogle af de bedste bartendere i branchen, så jeg deltager også for at lære noget. De er en lille gruppe ekstremt dedikerede karrierebartendere, som udgør kernen af bartendersamfundet i Danmark. De vil være med til at gøre det her område højprofileret om måske 10 år,” siger en af vinderne, Nikolaj Brøndsted fra MASH, baransvarlig for alle tre MASH-restauranter, spiritusansvarlig for Umami og Les Sommelier.

Udtalelser fra dommerne: Jurymedlem Tim Vollerslev – anerkendt vinekspert og jurymedlem for Association de la Sommellerie Internationale, verdensmesterskabet for sommeliers: ”Det har været et fantastisk spændende forløb, og vi har set nogle helt utrolig talentfulde bartendere her i dag. De har et højt kunstnerisk niveau og mestrer de forskellige smagssammensætninger – de forstår også at nå ud over baren, involvere deres gæster og skabe en oplevelse. Bartending er en disciplin, der undergår en revolution i disse år, og med tiden vil den opnå agtelse på linje med gastronomi. Med det niveau, jeg har set i dag, er jeg overbevist om, at vores vindere af Diageo World Class vil komme til at sætte Danmark på verdenskortet.

” Jurymedlem Andy Pearson – en af de 100 vigtigste personligheder for udviklingen af bar-industrien i London: “Diageo World Class is all about raising the bar. Bartenders all over the world are scared to miss out on this competition. It is about mastering the art of mixology, making the best drinks involving your personal twists and creativity, but it is also about the history, the presentation, how you relate to people, all the great skills a bartender needs. You will be judged and measured on every single aspect – it is about who has the best combination of skills – the whole package.

” Jurymedlem Salvatore Calabrese – the Maestro – verdensberømt brancheekspert og en af verdens bedste bartendere: “We are all part of a theater, which is about how you bring drinks to life. We do this year after year, because we don’t claim to know it all. We learn from each other and from the consumers. Being a bartender is not just a job – it is an incredible job. This is World Class, be gentlemen and impress me! Winning this competition does not give you a prize, it gives you a future.”

Læs mere på www.facebook.com/GlobalWorldClassFinals