Boligguide: 3 tips til at finde en billig bolig til forældrekøb

Boligguide: 3 tips til at finde en billig bolig til forældrekøb

Vinteren nærmer sig med hastige skridt og selvom det nye skoleår for længst er skudt i gang, for mange nye danske studerende på de videregående uddannelser, så er der stadig mange der stadig kæmper med at få tag over hovedet, og allerede til februar kommer det næste hold studerende til de danske uddannelsesbyer, og så starter det hele forfra. Netop af disse grunde er der mange, der vælger at foretage et forældrekøb, men slev her er det en god ide at være vågen, hvis man vil finde en billig bolig og netop derfor kommer der tre tips der kan hjælpe dig med dette.

1: Lad være med at være kræsen – søg udenom de dyreste postnumre

Det første som man bør gøre klart for sig selv, hvis man vil kaste sig ud i et forældrekøb er at det ikke i modsætning til hvad bankerne og realkreditinstitutionerne siger, er helt risikofrit at lave et forældrekøb. I løbet af de sidste år er priserne på boliger steget kraftigt i både Aarhus og København, og det gør også, at det er blevet sværere at finde billige boliger til forældrekøb.

Men prisstigning er ikke lige kraftige i alle egne af Aarhus og København. Derfor er der stadig visse områder, hvor man kan finde billige boliger, men det er ikke på Frederiksberg i København og i det centrale Aarhus.

Men hvis man gerne vil gøre en god handel, kan man med fordel tænke langsigtet, da begge byer forventes at vokse ’udad’ i de næste år, så hvis man holder fast i sin lejlighed i mere end 3-5 år, kan man komme til at lave en rigtig god handel senere.

I København er både Amager og Vesterbro to eksempler på områder, der er gået fra ikke at være eftertragtede for et par år siden til meget eftertragtede i dag, og det afspejler sig nu i lejlighedspriserne. Hvis man gerne vil finde en ekstra billig bolig i en af de lidt mindre eftertragtede kvarterer, kan man med fordel prøve at finde et dødsbo, da disse typisk sælges billiger end konventionelle lejligheder.

2: Led efter et godt håndværkertilbud

En anden strategi som man kan benytte sig af, hvis man gerne vil finde en billig bolig er at lede efter et godt håndværkertilbud. De hænger ikke på træerne i de store byer, men til gengæld er konkurrencen mindre intens om disse boliger, da det både koster tid og penge at sætte en lejlighed i stand.

Til gengæld har man her en mulighed for at øge værdien af lejligheden, hvis man får den sat i stand. På den måde vil den skulle sig ud i markedet. Særligt hvis man har en helt ny lejlighed i en ældre ejendom, kan dette være med til at øge den samlede værdi i sidste ende, så hvis man gerne vil gøre et forældrekøb til en god investering, kan dette være en god løsning. Hvis du selv mangler nogen der kan stå for istandsættelsen af en lejlighed eller lignende finder du det her.

3: Overvej en anden studie by

En tredje mulighed som man kan overveje, hvis man gerne vil give sit barn en billig bolig, er at vælge en anden studieby end København eller Aarhus. Medmindre man vil læse nogle meget få uddannelser, så kan man læse de fleste uddannelser og få de samme kompetencer i Nordjylland, Sønderjylland og på Fyn, som man kan i København og i Aarhus.

Både Aalborg og Odense tiltrækker i disse år flere og flere studerende men på trods af dette så har man ikke de samme flaskehalsproblemer på boligmarkedet som man har i de øvrige storbyer. Fordelen ved at vælge Aalborg eller Odense fremfor København og Aarhus er derfor kort sagt at man får langt flere kvadratmeter for sine penge. Det betyder samtidig, at der kan blive flere penge tilovers til både møbler og elektronik når først man er flyttet ind. Det er værd at overveje hvis ikke alle ens penge i sidste ende skal gå til en høj husleje. Så forsvinder de kortsigtede fordele ved et forældrekøb.