Klik her for at komme til Penge-sektionen, hvor du finder flere artikler omkring a-kasser, forsikringer og banker målrettet unge og studerende

Bil i studietiden – Her er 2 gode muligheder

Bil i studietiden – Her er 2 gode muligheder

Det er dejligt at have en bil, men det koster også mange penge – og penge er ikke det, du under studietiden har mest af.

Men derfor kan det jo godt lade sig gøre alligevel.

Især 2 muligheder bør du overveje, hvis du som studerende gerne vil have bil af den ene eller den anden grund – for hvis du studerer i en af de store byer hænger det næppe sammen med, at den offentlige transport ikke kan tage dig fra A til B.

I København og Aarhus er det næsten en ulempe at have en bil, fordi det kan være så svært at finde parkeringsplads til den. Et problem, de studerende på Syddansk Universitet ikke på samme måde føler, da universitetet her ligger udenfor byen og har en kæmpe parkeringsplads tilknyttet.

Lad os se på de bedste muligheder:

København – Bybiler kan bruges

I København giver firmaerne Car2Go og Drive-Now dig mulighed for at vælge mellem mere end 600 ”bybiler”. Det er 200 Smartcars og 400 BMW i3-biler, du med et specielt kort kan tage og køre derhen hvor du ønsker – og på lovlig og gratis parkering forlade dem igen.

Du betaler så 3-4 kroner i minuttet.

Det kan lyde af meget, men hvis du sammenligner med de faste omkostninger for at have en bil og hvor meget du faktisk bruger den her kan bybilerne give god mening. Især, hvis du bare bruger dem sporadisk, når du eksempelvis skal til og fra arbejde i regnvejr eller lignende.

Bybilerne findes endnu kun i København hvor befolkningstætheden er meget høj. Det er næppe rentabelt at indføre i Aarhus endnu. Men mon ikke det sker med tiden.

Leasing med GoMore

En anden og også spændende mulighed er GoMores leasing.

Her har du mulighed for at lease en bil uden udbetaling ned til blot en enkelt måned. Hvis du vælger 12 måneders binding får du en bedre pris på bilen.

Når du leaser med GoMore har du ydermere mulighed for at udleje din bil netop med GoMore og derved få betalt mange af de omkostninger, der ellers hører sig til.

At lease en Peugeot 208, en moderne bybil med 4 døre, kan du gøre for 2.900 kroner om året. Lejer du bilen ud i blot en uge hver måned er alle dine omkostninger udover benzin til bilen betalt. Så bliver det for alvor billigt at køre rundt.

Når du leaser en bil med GoMore er forsikringen tilmed også inkluderet.

Stort værditab – Undgå køb af bil

Hvis du kan, så undgå at købe bilen.

Biler har et højt værditab. Det betyder, at du årligt taber mange tusinde kroner alene på at have bilen fordi den med en højere alder bliver mindre værd. Slid koster. Derudover betaler du penge til benzin, forsikring og hver gang bilen går i stykker. Som investeringsobjekt finder du ikke noget værre end 4 hjul og en motor.

Med mindre du deltager i konkurrencer og vinder bilen er der næppe nogen grund til at eje en bil i dag. Ikke, når det med en lav udbetaling er muligt at lease små bybiler ned til et par tusinde kroner om måneden. Her kender du din månedlige udgift og bliver ikke overrasket hvor en ødelagt motor, der koster 25.000 kroner at udskifte.

Hvis du kan, så tag bussen, metroen og snart i Aarhus også Letbanen. Det koster lidt på tiden, men det er rare penge at spare i studietiden.