Balancegang - studier og økonomi
Som studerende kan det være svært at finde den helt rigtige balance mellem studier og økonomi. Det er muligt at bruge al din fritid på arbejde, men så har du sandsynligvis ikke tid til at studere så meget som du gerne ville. Du kan ligeledes bruge al din tid på studierne, men for de fleste vil dette føre til pengemangel. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du finder den rette balance.
Bliv klogere på din økonomi og træf fornuftige valg
Skal du have det til at fungere med din økonomi samtidig med, at du studerer, er det en rigtig god idé at læse op på emnet. Jo mere du ved om økonomi, jo lettere bliver det nemlig for dig at spare de rigtige steder og tjene nogle ekstra penge.
På denne hjemmeside kan du for eksempel blive klogere på, hvordan du får kontrol over din privatøkonomi. I mange tilfælde kan man nemlig få ekstra luft i budgettet, hvis blot man sætter sig ned og gennemgår sin økonomi.
Læg en realistisk plan
Hvis du skal regne på, hvor mange timer du kan bruge på at arbejde ved siden af studiet, er det en god idé at lægge en plan. I denne plan kan du for eksempel skrive alle de timer, du bruger på universitetet ind, og du kan ligeledes skrive ind, hvornår du selv planlægger at læse eller mødes med din studiegruppe.
Således kan du nogenlunde få et overblik over, hvor mange timer du bruger på studiet om ugen. Ud fra dette, er det muligt at sige, hvor mange timer du kan arbejde. Husk dog på, at studie og arbejde ikke kan fylde hele dit liv. Det er også nødvendigt med noget fritid, hvor du har mulighed for at slappe af og være sammen med familie og venner.
Hvad er dit mål med studiet?
Når du lægger denne plan, er det ligeledes en god idé at overveje, hvad du egentlig vil opnå med studiet. Sommetider kan det nemlig mindst lige så godt betale sig at få noget erhvervserfaring.
Dette fører måske til, at du ikke får lige så høje karakterer til dine eksamener, men kan dit job give dig viden inden for det felt, du gerne vil arbejde i, er det måske det hele værd? Om et arbejde kan give dig noget erfaring, som du ikke kan få på studiet, er i hvert fald en reel overvejelse. I sidste ende er det nemlig ikke karaktererne, der betyder alt.