Aktiviteter til påskeferien

Aktiviteter til påskeferien

Når vintergækkerne springer ud og soltimerne bliver flere, betyder det én ting – påskeferien er lige på trapperne. Det betyder, at vi har en hel uge til at slappe af fra studiet eller arbejdet og koble af. Men hvad skal man give sig i kast med, når man allerede har set alle film på Netflix? Det giver vi jer en guide til her.

Hold krea-dag

En oplagt aktivitet i påskeferien er at gå i det kreative hjørne. Du kan vælge at lave noget pynt i påskens ånd ved at puste æg og male dem i flotte farver eller skrive gækkebreve. Det er en hyggelig måde at få skabt noget samvær mellem dig og din familie eller venner, mens I får udfoldet jeres kreativitet. Der er masser af inspiration at hente på Pinterest og Instagram, hvor I kan få idéer til, hvilke mønstre I skal male jeres æg efter, eller hvordan jeres gækkebreve skal klippes. Andre kreative idéer kan være de snoede lys, der indtog Instagram, eller de fine evighedsbuketter lavet af papirblomster. Så det er bare med at komme i sving.

 

Påskefrokost

Ingen påske uden påskefrokost og snaps, for det er her, man kan samles med sine venner og bekendte om bordet. Hvis du har overskuddet til det, kan du overveje at lave din egen snaps, da det kan laves af stort set alt lige fra citrus til havtorn. Når det gælder maden, er det fantastiske ved påskefrokost, at der altid vil være noget for enhver pga. de mange retter. Så både vegetarerne og dem, der elsker fisk, kan få tilfredsstillet deres sult. Hvis du ikke kan overskue at stå i køkkenet og bikse en hel frokost sammen, kan I jo holde sammenskudsgilde eller bestille en påskemenu fra en restaurant.

Hvis du er vært til en påskefrokost, kan du peppe stemningen op med en selskabsleg. Æggestafet er en sjov måde at samle selskabet, hvor man skal være samlet i to hold. Her gælder det om at løbe med et æg på en ske og aflevere det til den næste på holdet. Det er en super underholdende leg, hvor man samtidig kan få forbrændt karrysildene og snaps.   

 

Tag på sheltertur

Selvom temperaturen nok ikke når over de 20 grader om foråret, så kan man tage flyverdragten på og drage på sheltertur. I Danmark findes der utallige shelters, som man blot skal leje via en hjemmeside. Mange af dem ligger tæt på vandet, hvor andre vil ligge i skoven. Så det første skridt er at finde ud af, hvor du gerne vil hen. Nogle shelters har toiletter og bålpladser, men det er ikke alle der har det, så husk at være obs på det.

Pak rygsækken med varmt tøj og gode vandresko, så du ikke får ondt i fødderne, og naturligvis liggeunderlag, sovepose samt en lommelygte til de sene timer. Det kan være en god idé at tage en Trangia med, så du kan tilberede mad, så husk at tage nok mad med. Ellers er det bare at medbringe det gode humør og evt. en guitar, så der kan synges rundt om bålet.