A-kasser hvad er op og ned

Klik her for at komme til Penge-sektionen, hvor du finder flere artikler omkring a-kasser, forsikringer og banker målrettet unge og studerende

Find den a-kasse der passer bedst til dig - og spar mange penge!
A-kassen er en forsikring for dig, skulle du stå i en situation, hvor du ikke har noget arbejde. Med en a-kasse betales du et fast beløb hver måned – du slipper altså for at modtage kontanthjælp, hvis du skulle være uden arbejde over en længere såvel som kortere periode. Der findes godt og vel 30 a-kasser, som er anerkendt af staten, og derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i betingelserne for hver og en af dem, når du skal vælge din foretrukne a-kasse. Ydelsen er den samme, men der kan være flere hundrede kroner at spare hver måned.

Hvad er en a-kasse?
A-kasse er en forkortelse for arbejdsløshedskasse, og det er en økonomisk forsikring i tilfælde af, at du skulle miste dit job. Ved medlemskab af en a-kasse sikrer du dig et månedligt højere beløb end det, du ville få gennem den statslige støtte i form af kontanthjælp. Det er dog ikke et klassisk forsikringsselskab, fordi pengene i en a-kasse kommer fra lønmodtagernes arbejdsmarkedsbidrag samt kontingentbeløbet, der betales af medlemmerne. Organisationerne tjener ikke penge på at drive en a-kasse, fordi det er bygget på idealet om at have en forsikring mod arbejdsløshed og intet andet.

Hvorfor skal jeg have en a-kasse?
En a-kasse er i bund og grund en forsikring af din økonomi. Du sikrer dig selv månedlige ydelser, der svarer til mere end alternativet kontanthjælp. Du får altså flere penge ud af at være med medlem af en a-kasse, hvis du står i den uheldige situation at skulle vælge mellem det økonomiske bidrag fra enten kontanthjælp eller a-kasse.  A-kassen er et sundt alternativ for dig, der ikke ønsker at modtage kontanthjælp, men samtidig er det dog private organisationer, der står bag, og derfor er der forskel på, hvordan du bliver behandlet i hver enkelt.

Sammenligning af priser for nemme besparelser
A-kasser er forskellige, og derfor er det nødvendigt at vælge med omhu, hvis du vil finde de største besparelser. Der findes et utal af a-kasser, der alle er drevet gennem private organisationer, som selv sætter deres krav og niveau af service, priser og generelle kvalitet. Det kan være et stort projekt at skulle gennemgå alle disse muligheder uden den store viden på området, og derfor kan det i sidste ende være en god idé at søge rådgivning, når du skal vælge din a-kasse. Med korrekt rådgivning finder du den løsning, der passer bedst til dig.

Find den rette a-kasse til dig

Brug ikke mere af din dyrebare tid end absolut nødvendigt. Prøv at udfylde formularen nedenfor. Derved finder du den a-kasse, der passer perfekt til dine behov.

  1. Vælg dine filtre
  2. Sammenlign de tilbud, som vi finder til dig
  3. Vælg den bedste løsning til dig

Monera guider dig igennem hele forløbet, skulle du brænde inde med spørgsmål eller andet, du søger yderligere svar og information på vedrørende valg af a-kasse.