8. klasses efterskole på Bornholm

8. klasses efterskole på Bornholm

Studielivet kan være en ret så forvirrende tid i de flestes liv. Det handler i høj grad om at finde ud af, hvad fremtiden skal bringe, og hvilken retning man ønsker at bevæge sig hen i mod. Presset om at finde ud af hvad man skal være, og hvilken uddannelse man skal tage, begynder allerede i folkeskolen, og hvordan skal man allerede kunne træffe så store valg?

Sådan finder du din retning i studielivet

Når de fleste snakker uddannelse, så er der en vis form for seriøsitet omkring emnet, eftersom det omhandler vores fremtid. Selvom emnet er vigtigt og bør tages seriøst, så er det helt okay at tage den lidt med ro og ikke nødvendigvis vide med det samme, hvad det er man gerne vil være når man bliver ”voksen”. Det kan derfor være en fordel at prøve kræfter med noget lidt forskelligt, for at finde ud af, hvilke emner der fanger opmærksomheden.

Prøv kræfter med efterskole på Bornholm

På Bornholm findes der 8 klasse efterskole, som er noget lidt andet, end hvad de fleste er vant til at høre om. Det er bestemt ikke unormalt at tage på efterskole, men de fleste har først mulighed for dette efter 9 klasse. For mange fungerer efterskolen som et ”ekstra” år, inden man påbegynder en videregående uddannelse. Men hvis du allerede nu gerne vil prøve kræfter med noget andet, så har du altså mulighed for at gøre det allerede i 8 klasse på Bornholms efterskole.

Hvorfor efterskole?

En efterskole er en smagssag, ligesom så meget andet. For mange kan det dog være en fordel at få prøvet af, da det giver en helt anden form for tilknytning til skole og udvikling, end en ”almindelig” folkeskole gør. På en efterskole sover du der og bruger størstedelen af tiden derhenne, hvor du opnår tætte venskaber, og en følelse af at være ”flyttet hjemmefra”, eftersom du som udgangspunkt kun tager hjem i weekenderne. For mange er det også et spørgsmål om at komme lidt væk fra de vante omgivelser, og det kan du i grad regne med at du gør, med denne efterskole på Bornholm.


Varieret og niveaupræget undervisning  

Bornholms efterskole opdeler deres elever i forskellige niveauer, så eleverne på den måde får mest muligt ud af undervisningen. Personer er forskellige og det vil altså sige, at de også lærer forskelligt. På denne mulighed har du mulighed for at lære i dit eget tempo, og det samme har andre elever. Derudover er der også meget variation i undervisningen som gør, at det hele ikke pludselig virker som en lang og kedelig undervisningstime. Bornholm efterskole gør en stor indsats for at lære eleverne noget, og at hjælpe dem med at finde ud af, hvad de ønsker at læse senere hen.