7 apps du bør have, når du studerer i udlandet

7 apps du bør have, når du studerer i udlandet

Studielivet i Danmark kan være hårdt i sig selv, men at taget et semester eller to i udlandet, kan være ekstra krævende. Udover den overvældende oplevelse det er, at bo og studere i et fremmed land, så kræver både studielivet og det sociale liv lidt ekstra. Der er dog i den forbindelse en håndfuld apps, som kan gøre studielivet i udlandet nemmere, sjovere, billigere og faktisk også sikrere.

 

  1. VPN for sikkerhed og hjemmeunderholdning

Man kan med fordele investere i en VPN app når man studerer i udlandet. En VPN-forbindelse giver dig ikke blot en sikker forbindelse på nettet, da den krypterer din trafik, den sørger også for at du kan få vist underholdning hjemmefra. Sagen er den, at meget danskproduceret indhold på nettet, som eksempelvis DRs indhold, ikke kan tilgås fra udenlandske IP-adresser. Hvis du forsøger at logge ind for at se DR nyheder eller den nyeste DR-serie fra din studiebolig i udlandet, så vil indholdet være blokeret. Men med en VPN-forbindelse kan du tildele dig selv en dansk IP-adresse i dit studie-land, hvorved DR og andre danske hjemmesider tror, at du surfer fra Danmark. Hvor spændende og opslugende studielivet end er i udlandet, så kan det være rart nogen gange at kunne streame noget velkendt dansk TV.

  1. Spar data og penge med CityMaps2Go

At navigere i en fremmed by kan være en udfordring, som oftest kræver lidt hjælp i form af kort eller GPS. I stedet for at okse byen rundt med et kæmpe papirskort over byen og ligne en forvildet turist (man vil jo nødigt slås i hartkorn med turister!) så kan man downloade appen CityMaps2Go. Og nej, den æder ikke al din data på din vej rundt i byen, for de pågældende kort kan pre-installeres, således at du slet ikke skal bruge data på at benytte dem på farten.

  1. Spis med de lokale via MealSharing

Appen MealSharing er for nogen den perfekte måde at spise billigt og samtidig lære kulturen og de lokale at kende. Med denne app kan man finde lokale beboere, som tilbyder mad til andre lokale, rejsende eller udenlandske studerende. Du finder bare din by i appen og søger på lokale madsteder. Om det så er Rom, London, Paris, Barcelona, Lissabon, Wien, Berlin eller enhver anden større by i Europa.

 

  1. Øv dig på det lokale sprog med DuoLingo

Sprog-appen DuoLingo er en fantastisk måde at lære et nyt sprog. Eller som minimum at blive introduceret for det pågældende sprogs elementære sætninger og øge ordforrådet. Det sker ikke på den klassiske slaviske lytte-læse-oplæse måde, men via interaktive funktioner som spil, gættelege, chatbots etc.

 

  1. Få gode råd og tips af øvrige studerende og unge via Rayka

Appen Rayka er en slags Tripadvisor møder en social medieplatform á la Facebook eller Instagram. Her mødes ligesindede og deler information om alt, hvad der rører sig i din studieby. Hvor man hænger ud, hvor man kan spise billigt, hvad der er trendy og hvilke aktiviteter der foregår på og omkring universitetet.

 

  1. Ram den rette udtale med iPronounciation

En ting er lære at læse og skrive de rette ord på det pågældende fremmedsprog, noget andet er at lære den korrekte udtale. Selvom der næppe er noget der slå sværheden af at beherske de sære danske udtalelser, så kan fremmedsprog som spansk med sine rullerende r-lyde og fransk med sine svære endelser og vokallyde sagtens forvolde selv det gode sprogøre problemer. Men det kan appen iPronunciation heldigvis hjælpe med. Her finder man udtalelser af ord fra helt op til 17 sprog, så der er en god mulighed for at dit pågældende studielands sprog er med i appen.

 

  1. Del og hold styr på regningerne med Splitwise

Hvis der er noget man i den grad gør, når man er studerende i udlandet, så er det fællesspisning eller fælles byture og lignende med sine medstuderende. De mange fælles aktiviteter hvor der deles regninger og lægges ud her og der, kan løbe op og blive lettere uoverskuelige. Hvem skylder hvad og til hvem? De spørgsmål kan man en gang for alle lægge på hylden ved at lade appen Splitwise stå for regnskabet. En kærkommen hjælp til selv det største matematiske geni, især hvis man har fået et glas eller to indenbords.