5 gode råd til at spare penge på streamingtjenester som studerende

5 gode råd til at spare penge på streamingtjenester som studerende

Vi dansker elsker at streame. I 2018 vurderede Danmarks Statistik, at 56 pct. af alle internetbrugere i Danmark streamede en film eller et TV-program.

Men streamingtjenester koster penge. Og som studerende er det ikke altid lige det, som man har allermest af. Derfor har vi spurgt ejerne af streamingportalen Streamingnews.dk, om de vil dele ud af gode råd til, hvordan du kan spare penge på streamingtjenester som studerende.

Det er der kommet disse 5 gode råd ud af.

  1. Find ud af dine behov

Som det første kan det være en god ide at sætte sig ned og få et overblik over de forskellige streamingtjenester, som du abonnerer på. På den måde kan du nemt få et overblik over, hvilke og hvor meget du bruger på streamingtjenester om måneden.

Herefter er det en god ide at finde ud af, hvilke behov du har. Er det lydbøger som du søger? Er det film du søger? Eller måske at kunne streame sportsbegivenheder?

Dette er vigtigt, da du på den måde kan finde ud af, om du måske bruger for mange penge på streamingtjenester ift. dit behov. Eller om det kan betale sig at skifte streamingtjeneste til en udbyder, som passer bedre ift. dine behov.

  1. Brug Mediestream

Det er de færreste som kender Mediestream, hvilket er et skam, da det er guld værd, hvis du godt kan lidt TV-udsendelser og er studerende. Mediestream giver adgang til Det Kgl. Biblioteks digitale samling af aviser, radio, tv samt reklamefilm. Dvs. du kan her se næsten alle TV-udsendelserne fra f.eks. DR1, TV 2 m.m. siden 2006.

Det er dog desværre ikke alle der har adgang til Mediestream, da store dele af materialet er beskyttet af Ophavsretloven. Studerer du dog på én af følgende uddannelsesinstitutioner, har du adgang til Mediestream:

  • Copenhagen Business School
  • Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
  • Københavns Universitet
  • Roskilde Universitet
  • Syddansk Universitet
  • Aalborg Universitet
  • Aarhus Universitet

Det eneste du skal gøre, er bare at logge ind med dit uddannelseslogin, og så har du adgang til Mediestream.

  1. Få studierabat på visse streamingtjenester

Visse af de forskellige streamingtjenester tilbyder studierabat på deres service. Her kan der f.eks. nævnes:

  • Få 50 pct. rabat på Spotify Premium
  • Studerer du på universitetet eller videregående uddannelse, kan du få studieabonnement hos iTunes Music
  • Er du medlem af ISIC Denmark, kan du prøve Storytel gratis i 30 dage (fremfor de normale 14 dage)

Der findes helt sikkert andre steder, hvor du ligeså kan få studierabat. En god ide er at undersøge, om de streamingtjenester du bruger nu, tilbyder et studieabonnement.

  1. Brug de gratis streamingtjenester

Udover Mediestream, så findes der en del andre tjenester, som er ejet af det offentlige og som kan bruges helt gratis. Her kan der nævnes:

  • E-bøger og lydbøger: eReolen
  • Film: Filmstriben
  • TV-programmer: DRTV

Det kan altid være en god ide at tjekke om den e-bog, lydbog, film eller TV-udsendelse, som du gerne vil have adgang til, er tilgængelig på en af ovenstående streamingtjenester inden du bruger penge på at abonnere på en given streamingtjeneste. På den måde kan du spare en hel del penge.

F.eks. kan det være, at den lydbog du gerne vil høre findes hos eReolen. Derfor behøver du måske ikke et abonnement hos Mofibo. Eller måske er din ønskede film tilgængelig på Filmstriben, så du ikke behøver at leje den hos Blockbuster.

  1. Del en streamingtjeneste med en anden

Ved mange streamingtjenester er det muligt at dele streamingtjenesten med en eller flere andre. F.eks. koster et Basis abonnement hos Netflix 79 kr. om måneden. Men køber du et Premium abonnement til 129 kr. om måneden, kan I være 4 som bruger det samtidig.

Dvs. er I 4 om at dele et Premium abonnement, så skal du kun bruge 129 / 4 = 32,25 kr. om måneden fremfor de 79 kr. Det er over halv pris i besparelse.

Ved mange af de andre streamingtjenester er det også muligt at dele abonnementet med andre. Så ved du, at nogle af dine venner eller familiemedlemmer bruger samme tjeneste, så kan du spare en del ved at dele abonnementet med dem.