Klik her for at komme til Penge-sektionen, hvor du finder flere artikler omkring a-kasser, forsikringer og banker målrettet unge og studerende

5 gode grunde til at tegne en indboforsikring

5 gode grunde til at tegne en indboforsikring

Sparer du forsikringen væk, kan du blive straffet for det senere. En meget stor del af de danske studerende, vælger at spare forsikringerne væk. Det er en farlig tendens, som kan ramme de unge mennesker hårdt. Hvis du står uden en indboforsikring når uheldet er ude, vil du højst sandsynligt stå alene med et stort tab.

Du vil som ung studerende kunne argumentere for, at du ikke har indbo med stor værdig. Problemet er bare, at hvis du ikke har en indboforsikring, er der en lang række områder, ud over dit indbo, hvor du ikke er dækket. Du får her 5 gode grunde til at tegne en indboforsikring.

Prisen
Prisen på en indboforsikring er oftest det, der skræmmer dig som studerende. Men en indboforsikring til studerende, behøver slet ikke at være så dyr. Faktisk har de fleste selskaber studenterpakker, som giver de studerende fordelagtige priser. Udbyderne sammensætter pakkerne, så du som studerende kun har de dækninger, du reelt kan få brug for. Således kan de give dig en fordelagtig pris.

Hos Mikonomi.dk kan du sikre dig en endnu billigere forsikring. Mikonomi er en sammenligningstjeneste, som laver prissammenligninger på finansielle produkter, heriblandt indboforsikringer. Du skal kun udfylde én formular og retur får du 3 tilbud. Disse er uforpligtende og gratis og det skaber en konkurrence mellem udbyderne, hvilket vil give dig en økonomisk fordel. Men husk at vælge det tilbud, hvis dækninger passer bedst til dine behov.

Ansvarsforsikring
Ansvarsforsikringen er måske den dækning, du ikke ved, er inkluderet. En ansvarsforsikring er yderst vigtig, da den dækker de skader du måtte forårsage på andre eller deres ting. En skade der kan ende ud med store erstatningssummer, som er beløb af en størrelse du med al sandsynlighed gerne vil slippe for.

Du bliver dækket af forsikringen, hvis du f.eks. spilder et glas rødvin udover en ven/venindes dyre sofa eller gulvtæppe. I værste tilfælde hvor du måtte påføre personskade på uheldigvis, vil forsikringen dække for eventuelle omkostninger som følge. Disse omkostninger kan hurtigt løbe op, da der kan være et stort antal behandlinger, transport, svie og smerte, samt varigt mén og meget mere.

Elektronik og rejser
Som studerende er der stor chance for, at du ejer en smartphone, måske en bærbar og nogen har måske også investeret i en tablet. Ydermere har du måske et fjernsyn og et anlæg. Alle disse ting kan du få forsikret med en udvidet elektronikforsikring. De fleste har hørt om nogen, der enten har tabt deres smartphone eller fået stjålet anden form for elektronik.

Mange studerende er i forbindelse med deres uddannelse på enten studieture eller praktikophold i udlandet. Derfor er en rejseforsikring ligeledes fornuftigt at have. En rejseforsikring vil du få brug for, både i forbindelse med sygdom men også hvis du mister din bagage.

Slip med en selvrisiko
Hvis du ikke har nogen indboforsikring, står du selv for erstatningen i samtlige af ovenstående tilfælde. Har du derimod valgt at anskaffe dig denne forsikring, slipper du med at skulle betale en selvrisiko, og selvfølgelig din årlige præmiebetaling.

Vær ubekymret
Udover den økonomiske fordel i tilfælde af uheld, vil du med en indboforsikring kunne slappe af døgnet rundt. Du vil kunne gå relativt ubekymret rundt og ikke tænke på, at der måske er nogen der begår indbrud i dit hjem, eller hvad der ellers kan ske. Går dine ting i stykker, skal du ikke bekymre dig om, hvordan du får råd til nyt.