3 tips til at bekæmpe eksamensangst

3 tips til at bekæmpe eksamensangst

Sponsoreret indhold: 

De fleste af os er ikke vilde med at gå til eksamen. Ofte er det forbundet med stressede perioder, fyldt med nervøsitet og søvnløse nætter. Dette er ikke kun en udfordring for os privat, det kan i den grad også nemt gå ud over eksamensresultatet. Mange er derfor interesserede i hvilke redskaber, som kan bringe angsten ned og her får du derfor vores tre bedste bud.

 

1.Brug mindfullness

Mindfullness er de seneste år blevet ekstremt udbredt i mange henseender, men i særdeleshed til at behandle eksamensangst. Det skyldes, at værktøjet er effektivt til at dæmpe konkrete angstsymptomer, stress og bekymringer med meget håndgribelige og let tilgængelige metoder.

Udgangspunktet for mindfulness er baseret på, at være tilstede i nuet gennem aktivering af kroppens sanser. Dette er som sagt en effektiv måde at bekæmpe angsten, både før under og efter den opstår.

Det er simpelt at komme igang, og du kan allerede nu øve dig i disciplinen ved eksempelvis at drikke en kop kaffe. Hav fuld fokus på sanserne. Hvordan føles koppen i hænderne? Hvordan dufter kaffen? Hvordan føles den i munden og på ved ned af hilsen? Du kan lave mindfulness uanset hvad du laver. Øv dig eksempelvis når du børste tænder, laver aftensmad eller når du cykler til undervisning.

Brug tid på at beskrive dine sanser for dig selv og aktiver alle dine sanser. Når din lille seance er slut kan du lægge mærke til, at du i dette tidsrum faktisk ikke var i stand til at bekymre dig samtidig. Øv dig i at være mindful gennem hele dagen, men brug også gerne øvelsen når din eksamensangst banker på. På den måde vil du på sigt simpelthen blive i stand til at stoppe tankerne i at løbe løbsk.

2. Arbejd med krystaller

Er du interesseret i andre, alternative redskaber, kan du også overveje om eksempelvis krystaller er interessante at arbejde med for dig.

Her er der nemlig mange bud på krystaller, der netop sænker angst niveauet og øger selvværdet. Eksempelvis er krystallen citrin også kendt som eksamensstenen, og det skyldes netop dens egenskaber, der er gavnlige i pressede situationer, hvor stressniveauet er højt.

Krystallen kan du bære i lommen eller eksempelvis som smykke, så du kan have gavn af energien altid. Citrin smykker kan købes hos Savasana Krystaller.

3. Benyt akupressur

Akupressur kan du faktisk også selv give dig i kast med derhjemme. Her kan især én metode være særligt gavnlig i forbindelse med eksamensangst.

Når vi er nervøse, bliver vores vejrtrækning ofte mere overfladisk hvilket sænker ilttilførelsen til hjernen og derfor kan vi have svært ved at fokusere og tænke klart. Det kan du naturligvis træne med vejrtrækningsøvelser. Men du kan også stimulere punktet over navlen hvor ribbenene mødes med akupressur. 

Når vi masserer og trækker fokus til netop dette punkt, har vi nemlig mulighed for at gøre vores vejrtrækning dybere igen, på tidspunkter hvor den ellers risikere at blive overfladisk. Derfor kan du simpelthen med fordel holde en hånd på maven, når du sidder til din eksamen. De fleste censorer har respekt for nerver og acceptere også sådan en teknik uden videre forklaring, men selvfølgelig kan det også være befriende at italesætte nervøsiteten og forklare, at akupressuren hjælper din vejrtrækning på plads, så du bedre kan præstere.

Med disse tips kan det forhåbentlig blive lidt nemmere at gå til eksamen - og ikke mindst forbedre resultatet en hel del.