3 tips til at balancere studielivet med familielivet

3 tips til at balancere studielivet med familielivet

Det kan være svært at balancere familielivet med det intense studiemiljø. Det føles ofte som om, der ikke er nok timer på et døgn. Hvis du har et barn og en partner, så vil man ofte gerne lægge sit fokus her, men læser du samtidig på et studie, så kan det ofte føles som om, at det er hårdt at administrere begge. Det kan være svært at prioritere det ene over det andet, og det er faktisk heller ikke en nødvendighed. Vi har derfor samlet 3 tips til hvordan du balancere dit studie med dine forpligtelser til din familie.

 

1.    Hent viden fra andre steder end skolen

Skolen er ikke det eneste sted, hvor du kan hente viden. I denne digitale tid som vi lever i, så findes der mange gode muligheder for at hente supplerende viden fra alternative platforme. Uanset dit fag så findes der i dag en blog, podcast, YouTube kanal, der dækker over denne niche. Det handler ofte om at lede efter de gode, der passer til dit behov og så få dem arbejdet ind i dit skema.

En podcast er en rigtig god mulighed for at blive underholdt og dannet, imens du laver noget andet, som eksempelvis går en tur med dit barn, rydder op derhjemme eller tager en tur ud og motionerer.

Blogs kan give gode og personlige indblik ind i mange emner. Vil du eksempelvis gerne være lærer, så kan det være en god idé at læse bloggen af en dygtig folkeskolelærer. Det handler blot om at finde en, der passer med den viden, som du søger.

 

2.    Fokuser et sted ad gangen

Jo flere bolde du har i luften, desto svære bliver de at jonglere med. Derfor kan det være en fordel, at fokusere på en bold af gangen. Her mener vi selvfølgelig ikke, at du skal droppe det ene i forhold til det andet.

Ofte når man har meget kørende samtidig, så kan ens hoved let flyve afsted og tænke på netop den ting, som man ikke laver. Når du er i skole, så tænker du på familien derhjemme, og når du er derhjemme, så tænker du på alt det, som du skal nå i skolen.

Dette er ikke en praktisk måde at få noget gjort på. Dit fokus har en stor indflydelse på din daglige produktivitet. Det hjælper derfor at fokusere på en ting af gangen koncentreret, og først skifte dit fokus til noget andet, når det første er færdigt.

Det kan her hjælpe, hvis du planlægger og skematiserer dine opgaver, så du får et bedre overblik. På denne måde behøver du heller ikke at stresse over, om du får alt gjort, eftersom det er blevet planlagt på forkant. Begynder du at gøre dette disciplineret, så kan du roligt nyde din date-night velvidende om, hvad du skal nå den efterfølgende dag. Der er mange restauranter på Frederiksberg, hvis I samtidig benytter jer af Earlybirds koncept, så behøver I heller aldrig stresse over, hvor I skal tage hen og spise.

 

3.    Kommunikation er nøglen

En hver sund familie har brug for god kommunikation. Den lille i familien forstår måske ikke altid ”hvorfor mor ikke er hjemme”. Det er derfor essentielt, at der bliver talt på tværs om hinandens dagligdag, samt følelserne involveret. Dette styrker familiebåndet, og giver samtidig en mere ro i sindet, når man er på sit studie.

Det kan for nogle hjælpe at lave faste familierutiner. Dette kunne være noget så simpelt som at gå en aftentur sammen. Dette er en perfekt løsning til at tilbringe dedikeret familietid sammen og en oplagt mulighed til at snakke om dagens hændelser. Derudover kan dette let gøres alle dage i året. I skal blot give den lille nogle gode vinterstøvler på og så er I klar til at takle alle udfordringer I måtte møde sammen.