3 job, hvor du arbejder med mennesker

I 2016 blev pædagoguddannelsen det studie, flest ansøgte om at blive optaget på, med lige godt 7195 ansøgninger. Lige i hælene fulgte uddannelsen til sygeplejerske med et ansøgertal på 5442 ansøgere. Udover at uddannelserne giver gode muligheder for at komme i arbejde umiddelbart efter endt uddannelse, så er det der trækker også, at jobbet er præget af kontakten til andre mennesker. Arbejdet med mennesker vurderes særligt samfundsrelevant, og det er noget, mange unge motiveres af.

En anden forklaring på, hvorfor det netop er disse to uddannelser, der har størst tiltrækningskraft kan desuden være, at de fører til job, som alle ved, hvad handler om. Man ved derfor, hvilke muligheder, man har efter endt uddannelse.

Hvis motivet bagved bunder i, at man gerne vil arbejde med mennesker, er der dog flere andre jobs, hvor dette krav også kan blive opfyldt. Faktisk er det de færreste jobs, hvor du ikke har kontakt og samarbejde med mennesker dagligt. Herunder finder du 3 bud på jobs, hvor menneskekontakt fylder en stor del af jobbeskrivelsen:

1)      Leder

Som udgangspunkt skal du vælge en uddannelse indenfor noget, som du virkelig interesserer dig for. Selvom jobbet i udgangspunktet ikke har det store at gøre med kontakten og arbejde med andre mennesker, er der muligheder for at arbejde dig opad i hierarkiet og få mere ansvar. Det kan eksempelvis være som mellemleder eller teamleder i den afdeling, hvor du arbejder.

I jobbet som eksempelvis teamleder, kommer du til at være facilitator for opgaveløsningen i dit team, og du kommer til at skulle stå for teambuilding og at skabe et godt arbejdsmiljø for dine medarbejdere. Du vil også være den, folk kommer til for at få hjælp til forskellige problemstillinger, og du har derfor både en støttende og vejledende funktion som teamets overhoved. 

For at blive teamleder vil du oftest tage et kursus i teamledelse, som bygger ovenpå den uddannelse, du allerede har.

2)      Elektroniktekniker

Er du interesseret i teknik, at reparerer ting og nørkle? Så har du måske overvejet en uddannelse som tekniker. Her kan man specialisere dig indenfor forskellige genrer, men fælles for dem alle er, at du forstår, hvordan elektronikken hænger sammen, og hvordan du kan reparere produkter, der er gået i stykker.

Jobbet er et selvstændigt arbejde og ikke i sig selv er et fag, hvor du arbejder med mennesker. Men da en del teknikere ender med at blive ansat i elektronikforretninger eller mindre reparationsværksteder, der f.eks. tilbyder reparation af mobiler og tablets, vil teknikerjobbet ofte indebære, at du har kundekontakten. På den måde kan du bedst blive sat ind i, hvad problemet med produktet er. På den måde vil en teknikeruddannelse både give adgang til at arbejde med elektronik og mennesker.

3)      It-supporter

Er du interesseret i at arbejde med IT-systemer, computersystemer, serversystemer, printere og programmering, så kan en uddannelse som IT-supporter eller data-tekniker være en mulighed. Uddannelsen stiler ikke mod jobs i bestemte brancher, da både offentlige, private, små- og store virksomheder har brug for support til deres IT system. Du kan sidde lokalt og hjælpe en virksomhed med deres IT problemer, eller du kan sidde i en virksomhed, der udvikler IT systemer og yder IT-support herpå. Sidder du som IT-supporter vil du have kontakten med kunderne, der ringer ind og ønsker problemløsning på deres IT problemer. Du vil derfor være firmaets ansigt udadtil og kommer til at bruge din dag på at snakkes med kunder og løse deres problemer.