Vinterferien: Sådan udnytter du tiden bedst muligt

Vinterferien: Sådan udnytter du tiden bedst muligt

Man kan i lang tid have længdes efter en ferie. Her kan man langt om længe få slappet ordentlig af og få lavet nogle af de praktiske ting, man ellers ikke får tid til i den travle hverdag. Men oftest inden man får set sig om, er ferien forbi, og man har ikke fået udført størstedelen af de ting, man egentlig ville. Hurtigt kan man ærgre sig over, at man ikke fik udnyttet den længe ventede ferie til det fuldeste – her kommer der derfor nogle ting, du kan skrive på din to-do liste over ting og projekter, der skal gøres og startes på i vinterferien, så du ikke ender med at føle, at tiden har været spild.

Opdater garderoben med de essentielle mangler

Ferien kan være her, hvor du endelig skal have købt de essentielle ting til garderoben, som du længe har følt, du manglede. Det er ikke ensbetydende med, at du skal gå ud og bruge hele månedens budget på en enkelt dag – men i stedet, at hvis der er visse dele, du går rundt og mangler i den garderobe, er det i vinterferien, du endelig har tid til at undersøge diverse alternativer for at finde frem til det bedste køb.

Det kan være, du virkelig mangler nogle nye sorte jeans fra Lewis til dagligdagen, en ny fin skjorte fra Vero Moda til dit nye arbejde eller noget helt tredje. Gøres det i løbet af ferien, kan du samtidigt bedre tage dig tid og undgå forhastede, spontane køb. Det kan også være en god idé at holde øje med de butikker, der tilbyder studierabatter, da der hurtigt kan være nogle nemme penge at spare her.

Bliv flytteklar i god tid

Det kan også være, du skal til at finde et sted bo – leje-, andel- eller måske en ejerbolig. Men det er ikke altid det nemmeste at finde noget, der passer lige netop til ens behov og kriterier på det eksakte tidspunkt, man starter med at lede. Det er for mange en længere proces, og det er derfor rigtig smart at være i god tid.

Der er mange ting i det – skal du til at forhøre dig hos dine bekendte, om nogen kender nogen, som lejer et værelse ud? Eller skal du til at kontakte ejendomsmæglere og finkæmme internettet for potentielle boliger inden for dit budget? Måske kan det også være, du allerede har fundet den perfekte bolig og skal have kontakt til en boligadvokat, der kan hjælpe med at afslutte købet.

Der er mange elementer i det, og det er altså derfor godt at starte så tidligt som muligt – vinterferien kan være et perfekt tidspunkt endelig at få taget sig sammen.


Indhent lektierne og bliv mindre stresset

Det er ingen hemmelighed som studerende, at man hurtigt kan komme bagud med noget af læsningen. Det kan være svært at nå alle ens opgaver, flere hundrede siders læsning, sit arbejde og opretholde sit social liv. Det er måske lige netop derfor, du skal bruge vinterferien fornuftigt og få indhentet nogle af lektierne. Det kan samtidigt også hjælpe med at gøre tiden efter ferien mindre stressende, da du ikke skal tænke på alt det, du er er bagud.


Udforsk byen på cykel

Hvorfor ikke prøve noget andet i ferien og samtidigt få dyrket en masse motion, få noget frisk luft og set nye dele af Danmark? Hvis det lyder fristende, kan det være, du skal lokke en ven, kæreste eller nogle fra familien på en cykeltur i en af Danmarks byer. Især i København ses ofte skilte hængende i butikker med teksten ”rent af bike Copenhagen”, men cykler kan lejes i rigtig mange forskellige byer rundt omkring i Danmark og ikke kun hovedstaden. Det kan være en anderledes oplevelse, og på denne måde kan du hurtigt få brugt en dag i vinterferien på noget sjovt, men også lærerigt og aktivt.

Få stillet lidt af din rejselyst

Vil du ærgre dig over, hvis du bare har siddet derhjemme i ferien, imens du forestiller dig alle de steder, du kunne have besøgt i verdenen – men tænker samtidigt på, at pengepungen ikke rækker så langt? Så kan det være, du skal overveje et par dage på en minicruise. De sejler både fra København og Esbjerg og kan gøres relativt billigt. Det kan være den perfekt getaway tur for at lave noget andet, uden at man sprænger budgettet.

Der er altså mange projekter og aktiviteter, du kan gå i gang med, så snart vinterferien starter. Det er ting, der kan virke uoverskuelige i den travle hverdag, men vinterferien er absolut et oplagt tidspunkt at få dem gjort!