Vild Bjørn i København!

Vild Bjørn i København!

Men bare rolig den er skudt og klar til at blive serveret fra den 29. september 2010 på Reinwalds Restaurant i Farvergade.
Reinwald’s har fået fat i to bjørne, efter at bjørne jagten startede sidst i august, de er blevet sendt til København i fersk tilstand og har nu hængt til modning i ca. 1 måned og er klar til at blive serveret. De brune bjørne vejer mellem 70 til 250 kg. og prisen på de eftertragtede bjørne stege nærmere sig tusind kroner kiloet. Bjørnekødet kommer fra den brune bjørn (Ursus Arctos) og betragtes af mange som noget af det bedste vildt. Bjørnene levede for mange år siden mange forskellige steder i Europa, men lever nu kun i stærkt reduceret antal i bl.a. Sverige og Finland, hvor de er fredet, og derfor kun må skydes, når myndighe¬derne skønner, bestanden er blevet for stor. Der skydes kun ganske få bjørne om året, og da bjørnejagten foregår under særlige ritualer, og der derefter holdes en særlig eftertragtet jagtmiddag, er det yderst vanskeligt at få del i dette bjørnekød her i Danmark. Reinwald’s køkkenchef Jeanette Uth Olsen tilbereder bjørnekødet ud fra nogle af de ting som bjørnen lever af, så som bær, rødder, fisk og svampe og serveres enten som den store Vild Bjørne menu eller som a la carte retter f.eks. Vildt Bjørne menu Bjørne consommé med syltet laks, løvstikke og persillerod - 2007 Rully 1. Cru Les Cloux, Vincent Girardin, Bourgogne * Brud af dansk hummer med estragon, fløde og vild blomster-honning - 2004 Gewürztraminer Réserve, Trimbach, Alsace * Letrøget Bjørne-lår med rød ”waldorff” salat - 2007 Les Pensées de Pallus, Domaine de Pallus, Loire * Vild Bjørn i to tilberedninger Langtids braiseret og som steg med Carl Johan svampe, kantareller og pommes rösti - 2006 Côtes de Tablas, Tablas Creek, Paso Robles – Californien * Lun blåbær-tærte med mandler og passions-is - 2006 Recioto della Valpolicella Classico, Recchia, Veneto Menu kr. 500,- Bjørne menu incl. vine kr. 900,- Vinmenu kr. 400,- (1 glas vin pr. ret) A la carte Bjørne consommé med syltet laks, løvstikke og persillerod kr. 125,- * Letrøget Bjørne-lår med rød ”waldorff” salat kr. 115,- * Vild Bjørn i to tilberedninger Langtids braiseret og som steg med Carl Johan svampe, kantareller og pommes rösti kr. 265,- * Bjørne-boeuf af frisk hakket bjørnekød med brombærsauce og løg-kompot kr. 175,- * Bjørne-ragout med spidsmorkler, fløde, små løg og portvin kr. 210,-
Læs mere om Reinwalds Restaurant