Vær med på den nyeste mode – også som studerende!

Vær med på den nyeste mode – også som studerende!

Vi har alle en tendens til, at vi gerne vil være med på den seneste mode. Dette kan dog være en dyr fornøjelse, eftersom at moden hele tiden skifter og der hele tiden kommer nye trends. Hver sæson er der enten en ny farve eller en ny stil som er in og som går igen. Derfor kræver det også, at der er jævnlig opdatering eller udskiftning i dit klædeskab, hvis du vil være med på den seneste mode. Men hvordan kan man være med på den nyeste mode uden at det kræver en formue? Dette kan du finde inspiration til ved at læse med her.  

Det er ikke nødvendigt, at du shopper byen tyndt hver gang en ny kollektion udkommer. Du har måske hørt udtrykket ”gammelt guld” før. Med dette menes at du genanvender noget som i forvejen er brugt. Dette udtryk gør sig især gældende inde for både modebranchen, men også inden for boligindretning. Der er flere fordele ved dette. Først og fremmest er det billigere og du kan få glæde af noget som en anden måske ikke bruger. Du kan enten tage i genbrug og kigge efter dette, eller du kan spørge dine veninder eller forældre, om de måske har noget de ikke længere bruger. Nogle modetendenser vender tilbage, så derfor kan det sagtens være, at enten dine forældre eller bedsteforældre har noget liggende, som er på vej til at være in igen. Med det sagt kan det også være guld værd, at du selv gemmer noget af det tøj du har, i stedet for at smide det ud. Det kan jo være, at det bliver moderne igen om mange år. Der har eksempelvis været en stigende tendens inden for cowboyjakker og culottebukser inde for de seneste år. Her kunne det være, at en af dine forældre gik rundt og gemte på en af disse ting. Dette tøj er med garanti super smart og retro.

Hjælp miljøet

Med denne måde at være med på de nyeste trends, hjælper du også miljøet. I dag er der mere fokus på miljøet end der nogensinde har været. Dette gælder både i forhold til mad, tøj og teknologi. Folk er blevet mere opmærksom på hvad der er godt og hvad der er skidt for vores planet. Derfor findes der også tøjbrands som går særligt op i dette. Laurie er eksempelvis et af de tøjbrands som vægter miljø i høj grad.

En anden måde at holde øje med de nye tendenser på, er ved at være ude i god tid. Du kan eksempelvis holde godt øje med modebladende og på den måde være på forkant. Når nye kollektioner kommer ud, er der typisk nogle bestemte farver eller prints som går igen. Disse farver og prints vil oftest passe til den gældende årstid. Ligeledes kan det være bestemte tøjsammensætninger som vil dominere, ligesom lag-på-lag trenden har gjort den seneste tid.

Modetendens skifter primært ved årstideskiftet. Så det er især de her fire gange om året, at du skal være opmærksom på nye trends. Det kan ovenikøbet være, at du er så heldig du kender en ven eller veninde som har en fod inde i modebranchen eller som står i tøjbutik. De kan med garanti give dig en teaser på hvad der er in og out den kommende sæson. På den måde kan du være på forkant og dermed også have chancen for at finde noget ”gammelt guld”. Hvis du lader dig inspirere at disse metoder at lure de nye modetendenser på, vil du klart handle på den mest miljøbevidste måde og på den måde skåne planeten.