Vær i god tid når du arrangerer studenterfest og studenterkørsel

Vær i god tid når du arrangerer studenterfest og studenterkørsel

At holde sin studenterfest skal være nemt og ligetil og det skal være en fest, der huskes. Sådan en fest er også noget der skal planlægges i god tid. Du er jo ikke den eneste der holder fest når du dimitterer.

Den gamle tradition, der er ved at fejre studerende, når de er dimitteret, har vi holdt i Danmark i mange år. Tidligere var det kun gymnasieeleverne og handelsskoleeleverne, der fik huer, men nu får eleverne på stort set alle uddannelsesretninger en hue. Det kræver selvfølgelig bare at de har bestået.

Men når traditionen for huer breder sig, så gør traditionen for studenterkørsel også. Der er mange forskellige typer af studenterkørsel. Det kan være i hestevogn, som er den originale eller det kan være i lastbil, som er den mest udbredte. Begge typer kræver dog at være ude i god tid, både fordi andre kan finde på at booke dem først, men også fordi der er et begrænset antal hestevogne, og lastbilerne bliver brugt af vognmanden til hverdag og han skal planlægge om bilen skal bruges til studenterkørsel eller almindelig fragt.

Lastbilen skal også forberedes til studenterkørsel, da det ikke nytter meget med en lukket vogn. Den har typisk åbne sider og bænke man kan sidde på og så skal den bare pyntes, så den ser opsigtsvækkende ud og alle man kører forbi dytter.

Er man rigtig vil kan man også leje en limousine eller flere, da der kun kan være 9-10 personer i en limousine. Uanset hvad er det i hvert fald blikfang og kan især bruges til en gallatur.

Hvis I holder en gallafest, så er det meget almindeligt at man nøjes med at leje det tøj man skal have på. Det er jo ikke hvem som helst der lige går ud og køber en ny kjole eller et jakkesæt til 5.000 kr. eller en måneds SU. Hvis du lejer dit tøj skal du bare passe på ikke at spilde på det eller komme til at ødelægge det. For så kommer der et heftigt gebyr på.

Det kunne også være at I havde besluttet det skulle være en sjov udklædningsfest. I så fald kan købe kostumer til ca. samme pris som det koster at leje en kjole.

Køber du dit udklædningstøj har du det altid til en anden god gang, for eksempel til fastelavn, Halloween eller en firmafest.