VVS-problemer i studieboligen? Sådan gør du!

VVS-problemer i studieboligen? Sådan gør du!

Man kan opleve mange forskellige vvs- og kloakproblemer i sin bolig, hvor det kan være svært at vurdere om det er noget man selv kan fikse, eller noget man skal have en professionel til at ordne.

Et af de problemer, der kan opstå i din kloak, kan være at et eller flere af rørene i kloakken kan være tilstoppet, eller at kloakken er underdimensioneret, så den ikke kan ”følge med” og ikke kan få ledt vandet væk hurtigt nok. Et andet problem kan være at et rør kan være knækket eller i stykker på en anden måde, sådan at spildevandet siver ud af røret.

Desværre er det ikke altid at man når at opdage vvs-problemerne, før det allerede er for sent. Ofte har problemerne allerede givet øvrige problemer, såsom fugtproblemer på uventede steder, lugtgener eller angreb af mug eller skimmel. Hvis man oplever noget af dette, er det ofte kloakken, der er problemet, og er opstået på grund af stoppet eller defekt kloakrør.

Små problemer som du selv kan ordne

Hvis kloakken er stoppet, kan du ofte have held med at få vandet til at løbe igen, hvis du bruger en svupper eller kloakrenser. Hvis vasken i køkkenet eksempelvis er stoppet, kan det være en god idé at rense vandlåsen, hvilket ofte kan klare problemet. Er det afløbet i brusekabinen der er problemet, kan du ofte fikse det ved at løfte risten og fjerne hår og andet skidt.

Hvis det ikke virker…

Hvis du ikke kan afhjælpe ovenstående problemer selv, kan det være en god idé at få professionel hjælp. Hvis du for eksempel oplever, at vandet i toilettet ikke kan skylles ud, andre former for funktionssvigt, eller hvis du kan se tegn på at der er utætheder eller tilstopning i kloaknettet, skal du sørge for at få det undersøgt af en kloakmester.