Undgå disse fejl som studerende og spar penge

Undgå disse fejl som studerende og spar penge

Dyre indkøb

Selvom det kan være tidskrævende at kigge tilbudsaviserne igennem, så kan der virkelig hentes penge, når man ser på mad-posten årligt. Det er værd at planlægge ens mad efter, hvad der er på tilbud.

For høj husleje

Selvom der er regler for, hvor meget udlejer må sætte huslejen til, så er der mange, som ser bort fra disse regler. Lejeloven er ofte en uoverskuelig jungle, og det kan ofte forsvares at have en professionel med på sidelinjen. Der er forskellige regler omkring fastsættelse af en husleje, men det er værd at have i mente, at hvis lejligheden er taget i brug før år 1992, er der en hovedregel om, at udlejer ikke må kræve mere end 500 til 700 kroner pr. kvadratmeter pr. år.
Derudover er der regler omkring om modernisering. Er en lejlighed moderniseret, må udlejer kræve mellem 900 til 1.100 kr. pr. kvadratmeter i Aarhus og København, mens det for resten af landet lyder på mellem 700 og 850 kr. Det er muligt at underskrive lejekontrakten og dage efter tage kontakt til huslejenævnet og søge om at få sat lejen ned, men har du boet i lejligheden i mere end et år, så vil prisfaldet virke fremadrettet og ikke med tilbagevirkende kraft. Har du derimod boet i lejligheden mindre end et år, så vil huslejenævnets afgørelse virke med tilbagevirkende kraft, så udlejer skal betale dig penge tilbage.
Derfor kan det i mange tilfælde godt forsvares at få en professionel til at kigge sin lejekontrakt igennem, f.eks. tilbyder de fleste advokater hjælp for en fast pris.
En af de billigste studiebyer at bo i er Odense, og hvis du står og skal flytte dertil kan du få hjælp af en advokat i Odense.

Hvis din lejlighed er taget i brug efter 1991, så er det reelt ikke et decideret loft for, hvor meget udlejer må kræve i husleje. Derfor kan lejligheder taget i brug efter 1991 nemt koste op til 1.500 kroner pr. kvadratmeter om året, og derudover er det vanskeligt at få ændret lejen i disse ejendomme.

Usunde vaner

Det er ofte billigere at gå til en reguler check up, end det er at fikse, når skaden er sket.
Sørg derfor for at opsøge hjælp, hvis du har problemer med helbredet. Det er ofte billigere at forebygge end at foretage en brandslukning. Sørg for at lave og møde op til aftaler med læger, tandlæger etc. Specielt når det kommer til tænderne, kan det betale sig at blive tjekket regelmæssigt – også selvom du ikke har nogle mærkbare gener. Det bør du tale mere med din specifikke tandlæge om. Det kan hurtigt blive dyrt, hvis potentielle huller ikke tages i opløbet. En af de store studiebyer er Aarhus, og hvis du er fra Aarhus området, så har Tandlæge i Aarhus fokus på konkurrencedygtige priser og har derudover 15% studierabat. 

I takt med flere og flere arbejder på kontor og generelt siddende arbejde, så opstår der også flere problemer med hovedpiner, rygskader, nakkeskader osv. Ofte er vi siddende foran en computer på vores arbejdsplads, når vi arbejder hjemme og på studie. Det er derfor vigtigt at have den rigtige arbejdsposition, belysning, arbejdsbord for at undgå diverse problemer.

Her er et par fingerregler til belysning, og hvad du skal have fokus på derhjemme eller på arbejdet.
Sid ordentligt – Vi er ikke skabt til at sidde ned hele dagen, derfor har vi brug for optimal støtte for at undgå diverse skader. Invester i en ergonomisk stol, som formår at støtte dig, som du har brug for det.
Rigtige højde – Sørg for at dit skrivebord & stol kan sænkes/hæves, det er vigtigt at du har muligheden for at ændre din arbejdsposition.

Udnyt dagslyset – det sundeste lys for os er det naturlige lys, det forebygger depressioner og stress og med vores indelukkede arbejdsdage er det vigtigt, at vi udnytter det, når vi har muligheden. Selvom sollys er godt, så skal man stadig undgå at få solen direkte i øjnene eller i skærmen.
Placer din arbejdslampe korrekt – mange har deres lampe placeret ovenpå deres computerskærm, hvilket betyder, at de ikke udnytter den korrekt for det bedste lys. En arbejdslampe skal generelt ikke skinne direkte ned på det sted du sidder og arbejder, men det skal gerne være spredningen af lyset, du arbejder i. Derudover er det samtidig vigtigt at lampen er under øjenhøjde, så du ikke får lys direkte ind i øjnene. Se et stort udvalg af diverse lamper fra House Doctor.