Udnyt kollegieværelset bedre med en vægseng

Udnyt kollegieværelset bedre med en vægseng

Annonce

Savner du mere plads på dit kollegieværelse? Så tør vi godt love, at du ikke er den eneste. Når du som studerende skal have måske 20 m² til at slå til som både soveværelse, kontor, stue og spisekøkken, så er der ikke noget at sige til, at pladsen kan føles lidt trang.

Dine muligheder for at løse pladsmanglen er begrænsede. Du kan jo ikke gøre værelset større, end det nu engang er. Hvad du kan gøre er imidlertid at udnytte kvadratmetrene bedre.

Det er her, vægsengen kommer ind i billedet. En vægseng - også kaldet en murphy-seng eller skabsseng - er nemlig en smart løsning, der kan hjælpe dig til at spare et par kvadratmeter, når du ikke sover.

Hvad er en vægseng?

En vægseng er, som navnet antyder, en seng som står op langs væggen. Det betyder, at du kan have den slået op, når du ikke har brug for at ligge i den... Og du kan så slå den ned, så snart du skal sove.

Vægsengen er en kompakt sengeløsning, som gør sig godt i særligt kollegieværelser og små storbylejligheder. Ydermere kan den være en god løsning for dig, der ønsker at indrette et gæsteværelse i et rum, hvor pladsen er trang.

Hvor finder du din skabsseng?

Der er flere steder i både Danmark og i udlandet, hvor du kan finde skabssenge.

Frem for at anbefale konkrete forhandlere kan vi anbefale, at du undersøger markedet ved selv at Google ord som "skabsseng", "vægseng" og "murphy-seng".

Du kan købe skabssenge som en færdig løsning, men du kan også vælge selv at lave én. Vælger du sidstnævnte, hjemmelavede vej, vil du typisk købe et såkaldt kit, der kommer med beslag, som du så monterer en seng på.

Hvilke slags skabssenge findes der?

Så snart du begynder at undersøge markedet for skabssenge, vil du bemærke, at der er flere forskellige typer at vælge imellem.

Først og fremmest kommer skabssengene i både høje, smalle varianter og lave, brede varianter. Forskellen er, at den høje variant så at sige åbner udad i rummet, mens den smalle variant åbner til siden. Hvad der er den rigtige løsning for dig afhænger af, hvordan du har indrettet dit værelse.

Ydermere kommer skabssengene i minimalistiske samt mere komplette løsninger. Hvor førstnævnte kun rummer sengen, kan de mere avancerede løsninger eksempelvis også have skabsplads, som du kan bruge til opbevaring.

Pris - Hvad koster Murphy-sengen?

Prisen på en murphy-seng svinger alt afhængig af, hvilken type, størrelse og kvalitet du finder. Vi har til denne guide undersøgt det danske og tyske marked, og her lå priserne typisk et sted mellem 5.000 og 10.000 kr. 

3 tips når du skal købe din vægseng

Der er flere ting, du skal overveje, når du skal købe din vægseng. De tre, som vi mener, er de vigtigste, er:

  1. Pris: Hvor mange penge har du råd til at bruge på vægsengen. Når du fastlægger dit budget så husk på, hvor mange timer du bruger i din seng. Dette betyder, at det godt i mange tilfælde kan svare sig at bruge lidt mere på din vægseng, end hvad du måske først have tænkt dig.
  2. Aktuelle tilbud: Der er ofte gode tilbud at finde, når du skal købe din vægseng. Sørg derfor for at have undersøgt markedet grundigt, inden du lægger din bestilling. Jo flere forhandlere du når omkring, jo større er sandsynligheden for, at du finder et godt, aktuelt tilbud.
  3. Er vægsengen den rette løsning: Det mest oplagte alternativ til en vægseng er en sovesofa. Her sparer du nemlig også plads, mens du samtidig har en siddeplads, når du ikke sover.