Udlandsophold - en investering i din fremtid

Udlandsophold - en investering i din fremtid

Annonce

Mange virksomheder efterspørger stærke sprogkundskaber, gode kommunikationsfærdigheder, og forståelse for andre kulturer hos deres ansatte. Som studerende kan det virke uoverskueligt, hvordan du skal få tilegnet dig disse færdigheder i en allerede travl hverdag med studie og job.

Svaret herpå er et udenlandsophold. Når du er studerende, har du nemlig mulighed for at tage til udlandet i flere forskellige forbindelser. Du kan tage til udlandet på et almindeligt studieophold i et semester, hvor du så skal gå i skole.

En anden mulighed for at tage til udlandet som et led i din uddannelse er i din praktikperiode. Begge er fantastiske muligheder for at kombinere rejse og kulturoplevelser, samtidig med at du kan forbedre dine sprogkundskaber og udvikle dig selv på mange andre punkter. Ligeledes vil dit udenlandsophold booste dit CV markant og på den måde stille dig stærkere, når du i fremtiden skal ud og søge job.

 

4 fordele ved at vælge studieophold eller praktik i udlandet

Et studieophold, hvor du går i skole under dit ophold har typisk en varighed på 3-5 måneder. Hvis du tager til udlandet med henblik på et gennemføre dit praktikophold, vil opholdet typisk vare lige omkring 6 måneder. Fælles for de to forskellige former for udlandsophold er, at de helt sikkert vil give dig en masse positive og brugbare ting med hjem i rygsækken.

 

  1. Hvis du vælger at tage til udlandet som et led i din uddannelse, vil du få en faglig profil, der skiller sig ud fra mange af dine medstuderende, som jo egentlig vil blive dine kommende konkurrenter på arbejdsmarkedet. Du vil nemlig tilegne dig en anderledes og mere spændende baggrund sammenlignet med mange af de andre jobansøgere, som også har en ansøgning liggende i samme bunke som din.

 

  1. Ved at rejse væk fra din trygge hverdag derhjemme kommer du til at stå på fuldstændig egne ben. Du skal skabe nye rammer for en helt anderledes hverdag. Det siger sig selv, at det er meget lærerigt at udfordre sig selv på den måde. Derfor betyder det også for de fleste, at de vender hjem med en væsentligt højere selvtillid end de havde, da de tog afsted. Fra din kommende arbejdsgivers synspunkt giver det ligeledes en indikation om, at du tror på dig selv og ikke er bange for at kaste dig ud i nye og spændende udfordringer.

 

  1. Under dit ophold kan det ikke undgås, at du når at blive en del af det lokale studiemiljø eller arbejdsmiljø. Du vil helt sikkert få dig en masse nye venner og bekendtskaber og dermed også en reel forståelse for den kultur, du befinder dig i. Mødet med en anden kultur vil med garanti give dig nye perspektiver på din egen hverdag. Arbejdsmæssigt er evnen til at forstå sig selv og andre mennesker, samt interaktionen herimellem, også en vigtig egenskab, som mange arbejdsgivere leder efter.

 

  1. Når du tager til et andet land og er nødt til at stå på egne ben, vil du være nødt til at lade dig kaste ud i en masse ting. En af disse ting kan være sproget. Måske har du i forvejen ikke de bedste engelskkundskaber hjemmefra, men for at kommunikere med de lokale er det en nødvendighed, at du tør begive dig ud i det. ”Learning by doing” er en effektiv læringsmåde, og du vil helt sikkert forbedre dine sprogkundskaber væsentligt under dit ophold. Netop gode sprogkundskaber er også en egenskab, som mange arbejdsgivere lægger vægt på, da de fleste virksomheder i en eller anden form har brug for folk, som kan kommunikere på andre sprog.

 

Et godt engelsk CV

Man kan sige, at en god investering i dit engelske CV vil være en god investering i dit fremtidige danske CV. Når du skal søge om studieophold eller praktikophold i udlandet kræver det nemlig, at du skriver et engelsk CV. Dette CV skal helst skabe begejstring hos modtageren, sådan at du øger dine egne chancer for at komme afsted. Omvendt gælder det, at med det udenlandske studie- eller praktikophold i bagagen vil du være bedre stillet, når du atter er hjemvendt og på et tidspunkt skal ud og søge arbejde, hvor du jo helst skal stå stærkt i forhold til dine konkurrenter. Derfor er det enormt vigtigt, at du formår at skrive et godt engelsk CV.

Når det så er sagt, kan det være en stor udfordring at skulle oversætte sit danske CV til et engelsk, og for at det lige skal være ekstra besværligt, findes der faktisk også en række forskelle imellem det danske og det engelske CV, herunder bl.a. kravet til længden, personlige oplysninger samt billede. Men bare rolig, på cvmaker.dk kan du nemlig hente hjælp til at udarbejde det perfekte engelske CV.

Skabeloner til dit CV er blot én af de mange ting, som du kan finde på hjemmesiden. En søgning på ”Organiser dine ansøgninger” kan også hjælpe dig med at skabe et overblik, hvis du måtte have flere forskellige ansøgninger. Hurtigt og nemt kan du altså skabe et professionelt CV, der kan tage dig ét skridt tættere på at få dine drømme til at gå i opfyldelse.