Ting du skal huske på når du bygger dit eget eller andres hus

Ting du skal huske på når du bygger dit eget eller andres hus

Der er god gang i byggeriet i Danmark og det er endda muligt at få en læreplads eller et studiejob i byggebranchen. Men selvom du har hårdt brug for pengene, så skal du passe på hvordan din arbejdsstilling er og ikke overbelaste din ryg på nogen måde på noget tidspunkt. Du risikerer at få en diskusprolaps eller en anden permanent skade, som vil påvirke dig resten af livet også selvom du har stillesiddende arbejde på et kontor. Det kan blive en dyr fornøjelse i kiropraktor og fysioterapibesøg, hvis du ikke passer på. Heldigvis er der regler for dette på arbejdspladserne og de fleste firmaer i Danmark er meget opmærksomme på at overholde disse regler.

I stedet for at løfte tunge materialer manuelt findes der løfteborde, som kan køre op og ned og indstilles til lige den arbejdshøjde der er bedst for dig. Det er ikke kun byggebranchen der bruger disse løfteborde, men også i industrien og på mange lagerhuse. Hvis du er ude som vikar på en arbejdsplads med mange tunge materialer skal du ikke lade dig spise af med at de ikke har udstyret til at løfte materialerne med. Du kan se et udvalg af professionelle løfteborde her. Bed dit vikarbureau om at sørge for at virksomheden stiller det nødvendige udstyr til rådighed på forhånd."

Hvis du er blevet færdig med din uddannelse og har besluttet at købe et hus eller bygge det selv, så kan sådan et løftebord også være meget nyttigt. Du kan få nogle gode råd og inspiration til at bygge dit eget hus eller redskabsskur, hvis du er gør-det-selv manden, på denne blog. Der er også nogle fif til hvad du skal passe på når du bygger dit eget. Både i forhold til at hvilken seng du skal vælge for at passe bedst muligt på ryggen og til hvordan du vælger det bedste lån, samt hvordan du undgår ulykker.

Når du skal male loftet kan det være meget fristende at tage det løftebord du har anskaffet og kravle op på det for at nå loftet uden at strække sig fra en stige. Men det er faktisk meget bedre at tage en meget lang malerrulle og bruge den i stedet. Så kan du stå i sikkerhed på gulvet uden frygt for at falde ned fra hverken stige eller løftebord. Løfteborde er desuden heller ikke beregnet til at man sidder på dem, men de er meget velegnede til at have sine malerbøtter stående på eller tapetsere tapetruller på det. Overfladen på et løftebord gør det også meget let at tørre maling af hvis du skulle have spildt på det.

Husk at det kan være en god ide at male forskellige farver på de forskellige vægge i huset. Alle vægge behøver ikke være hvide. Det er selvfølgelig bedst at finde nogle farver der passer sammen, så man ikke bliver forvirret af sanseindtryk, når man træder ind i huset. Det skal helst være komplementærfarver, da de skaber en sammenhæng, som giver ro i sindet. Og ro er netop det man allerhelst vil have når man er hjemme og skal slappe af efter en lang arbejdsdag.