Tid til at flyve fra reden?

Tid til at flyve fra reden?

Du er længe fyldt de atten år og hver dag forventer dine forældre at du påtager dig mere ansvar derhjemme. De begynder at tillægge dig flere opgaver end du ville have haft, hvis du boede alene. Mon det er et tegn? Du har længe selv gennemtænkt scenariet om at bo alene. Du kunne lægge dine egne planer og skulle ikke være så informativ hele tiden. Du kunne selv bestemme menuen og holde fester når du ville. Du kunne tage en sød pige med hjem fra byen uden at du morgenen efter skulle se din mor dybt i øjnene og trække på smilebåndene med let berørte kinder. Læs herunder hvordan du gør scenariet til en virkelighed.

1.    Find boligen

Alt efter, hvor I landet du ønsker at bo, så skal du finde et budget der realistisk og kan matche dit rådighedsbeløb. Du kan eventuelt finde et studiejob ved siden af, så du får muligheden for at få flere penge mellem hænderne. Opret boligagenter rundt på forskellige boligsider, så får du altid besked om, hvornår der er en bolig ledig, som matcher dine søgekriterier. Det er vigtigt at du får dine forældre med ud for at se lejlighederne inden du skriver under. Nok er du ved at løsrive dig fra dem, men de har en god erfaring indenfor området og nogle udlejere snyder desværre deres lejere, så dette skal opdages inden du står med nøglen i hånden. Endvidere skal du tjekke om, der er fugt i lejligheden i form af skimmel, eller om der er halvfærdige løsninger, som kan koste dyrt i din varmeregning.

2.    Gør boligen til din egen

Det er ikke sikkert, at du har kunne finde en ny og flot bolig til den sum penge du har haft at gøre godt med. Det betyder dog ikke, at du ikke kan få en flot lejlighed. En god hvid maling rundt i hele boligen kan få den til at fremstå mere frisk og flot. Møblerne du vælger, skal også matche resten. Bor du i en kælderlejlighed, eller en lejlighed i stueetagen, kan det betyde at der kommer en mindre mængde sollys ind. Derfor vil det være godt med lyse møbler og god belysning. Flotte billeder på væggen kan også give udtrykket mere friskhed om ungdom. Tag derfor din værktøjskuffert under armen. Sådan kan du altid selv hænge hylder og billeder op – det er her din chance opstår for at vise din far, at du har lært af hans lange lektioner om at være en rigtig handy man.