Tanzania - Sabbatår med safari, sne og sandstrande

Tanzania - Sabbatår med safari, sne og sandstrande

Har du netop overstået en hård studietid med bunkevis af afleveringer og timevis af stillesiddende stunder i klasselokalet? Så er du måske en af de mange unge, der vælger at tage et sabbatår for at rejse væk fra de vante rammer, få nye indtryk og lære sig selv bedre at kende. Men hvor skal rejsen så gå hen? Mange studerende vælger at drage til det store USA, det smukke Australien eller det eventyrlige Asien, og der er ingen tvivl om, at disse destinationer giver en oplevelse for livet. Men der er bestemt også andre muligheder, som kombinerer både udfordringer, oplevelser og afslapning.

Safari i Tanzania 
Ønsker man at begive sig på eventyr ud over det sædvanlige, så er safari et rigtig godt bud. De bedste safarirejser går til Afrika, og specielt Tanzania, som er kendt under navnet verdens bedste safariland. Det er der mange årsager til. Tanzania tilbyder således en fuldstændig uovertruffen natur, der bringer alle sanser i spil og som kan tage pusten fra de fleste. Samtidig får man i Tanzania en gylden mulighed for at stå ansigt til ansigt med et utroligt dyreliv, som man ellers kun ser i zoologisk have og på tv. I Tanzania kan du således møde "The Big Five", som består af den majestætiske løve, den lynhurtige leopard, den enorme elefant, det fantastiske næsehorn og den vidunderlige vandbøffel. De fantastiske dyr kan opleves i de smukke nationalparker, som er blandt de bedste og største i Afrika. Tanzania er med andre ord landet, hvis man ønsker at hoppe i kakitøjet og se de vilde dyr i øjnene - men det er meget mere end det.

Du kan læse mere omkring safari i Tanzania og bestille din rejse her.

Kontrasternes land
Der bor over 50.000.000 mennesker i Tanzania, og landet strækker sig over et areal, der er godt og vel 20 gange så stort som Danmark. Man kan med god grund kalde det for kontrasternes land. Man kan således få opfyldt stort set alle sine ønsker i et og samme land. Foruden de unikke muligheder for hæsblæsende safari, kan man også vælge at få pulsen helt op ved at bestige Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro. Og selvom det lyder uoverskueligt for den almindelige dansker, så er det bestemt muligt at nå den sneklædte top i 5.895 meters højde. Bjerget er ikke en lodret stigning mod himlen, men mere en udfordrende trekking-tur. Er man mere til solrige sandstrande end sneklædte bjergtoppe, så har Tanzania også masse at byde på. "Tænk at sidde på Zanzibar", sang Kim Larsen, og det kan blive til virkelighed, hvis du vælger Tanzania. Den eksotiske øgruppe ud for Afrikas østkyst byder på sol, sand og sjusser i selskab med den skønne befolkning.   

Frivilligt arbejde - godt for samvittigheden og cv'et
Den demokratiske forbundsrepublik Tanzania blev etableret i 1964, da de to tidligere kolonier, Zanzibar og Tanganyika, indgik fælles politisk forfatning. Selvom der i de seneste 40 år er sket markante økonomiske forbedringer, er landet stadig et af verdens mindst udviklede. Der er med andre ord rig mulighed for at gøre en stor forskel ved at kaste sig ud i frivilligt arbejde. Frivilligt arbejde er perfekt i et sabbatår, da man både stimulerer sin egen samvittighed, møder og hjælper andre mennesker og samtidig får uvurderlige kompetencer til cv'et. I Tanzania kan man hjælpe på mange måder. Det kunne eksempelvis være via humanitært arbejde, hvor man tilbyder sine kompetencer på børnehjem eller centre for handicappede. Går man med drømmen om at blive lærer, kan man hjælpe landets skolebørn med blandt andet at forbedre deres engelskkundskaber. Eller man kan involvere sig i diverse byggeprojekter, hvor man sammen med lokale håndværkere, hjælper med at give landet bedre faciliteter.

Alt i alt tilbyder Tanzania en bred palet af muligheder, hvis du ønsker enestående oplevelser i dit sabbatår.