Tag en pause fra undervisningen

Tag en pause fra undervisningen

Pauser har altid gjort godt, og der skal være plads og rum til dem - også selv du går i skole. For at forblive motiveret og kunne levere gode resultater i din studietid, er du nødt til at tage pauser og koble fra en gang imellem. For ellers brænder du ud og får kun fokus på det, der ikke fungerer. 

Der er mange måder at tage en pause på. Hvordan pauserne bedst lader batterierne op igen og giver både mod og motivation, kommer an på, hvordan man er som type. Er du dog lidt blank på, hvordan du skal lykkes med at holde en pause, uden at tænke over hverken lektier, bøger eller opgaver, kommer vi her med nogle gode ideer til, hvordan du effektivt holder pause. 

Tag på fisketure i weekenderne 

Pauser virker bedst, når man ikke giver tanker plads til at køre rundt i hovedet. En god måde at koble helt fra på er ved at tage på fisketure, når du har mulighed for det. Du behøver ikke kende så meget til fiskeri, og har du ikke noget udstyr, kan du altid tage på et fiskegrej udsalg, så du kommer billigt i gang. 

Det gode ved fiskeri er nemlig, at man skal have fokus på omgivelserne omkring sig og hele tiden være opmærksom på, om der er noget, der rører sig. Sammen med frisk luft og sol på kinderne giver det god energi til at komme tilbage til skolebøgerne igen. 

Tag cyklen ud i det blå 

Det er dejligt at cykle og er også en rigtig god måde at få en pause fra det hele på. Cykelturen bliver kun bedre af at lave en lækker madpakke med gode snacks og de drikkevarer, du allerbedst kan lide. Tager du et telt og en sovepose med, kan du endda også lade cykelturen strække sig over hele weekenden. Så får du mulighed for at komme i ét med naturen og bare slappe af og koble helt fra. Det kan kun gøre godt for din lyst til at vende tilbage til undervisningen. 

Vær aktiv sammen med studiekammeraterne 

Det giver altid god energi at smile og grine - og hvem bedre kan du gøre det med end dine bedste studiekammerater? Der er så mange muligheder for at være sammen på en aktiv måde i dag. Det kan både være med bowling, tennis i den lokale hal, badminton eller en tur til vandet med bål og skumfiduser efterfølgende. 

Ved at være sammen med vennerne kan du også være sikker på, at tankerne ikke bare kører rundt i ring, og at du derfor virkelig får slappet af. 

Det vigtigste er bare, at du ikke går og har dårlig samvittighed over, at du tager en pause. For det er helt ok - også selvom du måske mangler de sidste sider på en opgave, eller ikke har nået at læse de 50 sider til næste uge. For det skal du nok alt sammen nå, selvom du tager en tiltrængt pause.