Tænker du over forretningens miljøpolitik, inden du foretager et køb?

Tænker du over forretningens miljøpolitik, inden du foretager et køb?

Global opvarmning. Smeltende isbjerge og voldsomme oversvømmelse. Det er svært at gå en dag uden at blive mindet om, at verden er i forandring. Klimaforandring. Der bliver udledt al for meget CO2, hvilket betyder øget drivhuseffekt. En effekt, der ikke er særlig interessant for nogen. En effekt, der har store konsekvenser for både naturen, dyrelivet og menneskeheden. Man kan gøre mange ting for at bidrage positivt til miljøet. Man kan tænke over elforbruget i hjemmet. Man kan for så vidt muligt forsøge at undgå madspild. Man kan tilsidesætte de fossile brændstoffer til fordel for den grønne energi. Og så kan man tænke over, hvordan miljøpolitikken er der, hvor man handler.

Alle har et ansvar for miljøet

Man kan ikke redde verden på egen hånd. Men det betyder ikke, at de små tiltag, man kan gøre sig i hverdagen, ikke har betydning. For hvis alle tænker sig om en ekstra gang, kan forskellen faktisk blive meget tydelig. Det handler både om, at man skal huske at slukke de elektriske apparater i hjemmet, når de ikke er i brug. At man kan tage lidt kortere bade og på den måde spare på vandet. Og så handler det også om, at man kan være bevidst om, hvor man handler ind.

Forretninger har nemlig et samfundsansvar. Også når det gælder klimaet og miljøet. Og selvfølgeligt stilles der også krav til forretningsejere fra politisk side, men der er selvfølgeligt nogle, der er dygtigere til at passe på miljøet end andre. Hvilket er til fordel for alle. Både kunderne, der kan være bevidste om, at de handler miljøvenligt ind. Også for forretningen er det en fordel. Denne vil opleve at få et bedre omdømme blandt kunder og samarbejdspartnere. Og så er det selvfølgeligt en klar fordel på miljøet, hvis forretninger spreder budskabet om, at man skal tænke på klimaet.

Forretninger kan gøre mange tiltag til fordel for miljøet

Tiden, der er nu, er i forbrugets tegn. Der forbruges som aldrig før, og der bliver ofte talt om, at samfundet er et såkaldt ”brug-og-smid-væk”-samfund. Går et produkt i stykker, bliver det smidt væk. I stedet for at blive genbrugt. Det er en skam, for det slider på miljøet, at der konstant skal produceres mere og mere for at holde forbrugeren glad. Derfor er der mange forretningen, der har en politik om, at man kan tage sine gamle produkter med ind, når man køber nyt. På den måde kan de forskellige smådele blive genbrugt. Om ikke andet kan de blive kasseret på en miljørigtig måde.

Dette gør sig også gældende i tøjbutikker, hvor nogle tager i mod gammelt tøj, som da bliver genbrugt i andre sammenhænge. Anderledes er der butikker, der er nøje opmærksomme på, hvilke produkter de indkøber. Eksempelvis Nydan Stempler. Stempler fra Nydan er produceret i Danmark og derfor er du sikker på at miljøet er forskånet i produktionen.

 Således kan man i disse butikker vide sig sikker på, at produkterne, man køber, er udarbejdet med så lille en belastning for miljøet som muligt. Alle kan gøre noget for at passe på miljøet. Også når man handler ind.

Albe Emballage er en af de forretninger der gør det godt for miljøet. Med deres CSR site miljoevenlig-pakning.dk har Albe slået et slag for miljøvenlig pakning til webshops.

En af måder hvor private kan lave tiltag til fordel for miljøet er eksempelvis i den måde der bruges energi i hjemmet. Vælg den mest miljørigtige måde at varme huset eller lejligheden på, er en af de tiltag man som privat kan gøre. En af de måder hvorpå man kan spare på opvarmningen er eksempelvis ved at have en altan på sit hjem. Altaner holder godt på varmen og gør derfor at der skal opvarmes mindre. Et af de altanfirmaer der har disse typer af altaner er Balco Altaner.