Tænk ud af boksen når du skal finde studielejlighed

Tænk ud af boksen når du skal finde studielejlighed

Det mest frustrerende i verden er muligvis, når du ikke kan finde en bolig. Når du begynder på et studie, betyder det ofte, at du starter et nyt kapitel i dit liv, hvor der følger en masse andet end studie med. Du får nogle nye venner, nye omgivelser i hverdagen, en ny titel som studerende og måske et nyt job. Derudover betyder det også, at du formentlig skal til at flytte – måske skal du flytte hjemmefra, eller også må du rykke fra det ene sted til det andet på Danmarkskortet, fordi dit nye studie ligger langt væk. Hvordan får du så fat på en bolig? 

 

Søg uden for studiestart

De fleste venter med at søge deres bolig, til når studiestart er tæt på. Der er derfor stort rift om boligerne i dette tidsrum, hvilket vil være omkring august/september og januar/februar. Så hvis du gerne vil have lidt færre konkurrenter, så er det en god ide, at du søger din bolig uden for denne periode.

Du kan eksempelvis gå i gang med at kontakte en boligadministration lige så snart, du sikker på, hvor du skal studere i landet. Ellers er det måske også en god ide at vente, til den værste storm har lagt sig, hvis du kan leve med at pendle for en stund. 

Alternativer til studieboliger

Når du starter på et studie, så tænker du formentlig som det første, at du skal finde dig en studiebolig – de er for det meste også gode og billige. Men det kan være en god ide at søge nogle andre boligtyper også, hvis du gerne vil finde noget i en fart, da der findes et utal af andre boliger, som ikke er studieboliger. Find bolig i Århus eller København ved at søge bredt, da der er rigtig mange om buddet de byer.