Svært at få tid til både kærlighed og studier

Svært at få tid til både kærlighed og studier

Annonce

At studere kan være en meget tidskrævende opgave. Hvad enten man er i gang med en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse, så vil forløbet ofte kræve at man bruger mange af sine timer på lektier, projektopgaver og research. Men skal det betyde at man skal vente med at få en kæreste?

Her får du en miniguide til, hvordan du bedst kan jonglere imellem skolearbejde, fritid og ikke mindst kærligheden.

Få styr på dine prioriteter

At finde en kæreste, en flirt eller en partner for livet kan være svært nok i sig selv. Datinglivet kræver energi og ressourcer, og man bliver hurtigt udkørt, hvis man vil finde kærligheden.

Ved siden af uddannelse, job og fritid kan det være svært også at finde pladsen til sit kærlighedsliv, og mange unge mennesker vælger helt kærestelivet fra mens de studerer.

Det er uddannelse og mulighederne for en god karriere der vejer tungest, og netop derfor nedprioriterer mange kærligheden. Det er her vigtigt at man gør op med sig selv om man har fravalgt kærligheden, fordi man virkelig hellere vil vente eller om det snarere af er nød.

Det skal selvfølgelig ikke være stressende at dyrke en kærlighedsrelation, men man skal heller ikke vælge kærligheden fra, hvis man har brug for den lige nu og her.

Mangler man hjælp til at påbegynde et sundt forhold eller til at bibeholde et eksisterende et, så kan man få kompetent inspiration hos datingsider.nu/.

Kærlighed kan give mere energi til studieliv og karriere

Men at se kærligheden som en forhindring for en god studietid bør tages op til overvejelse. Kærligheden og et sundt parforhold kan nemlig booste dig med mere energi og en større lyst til at komme frem i livet.

Kærlighed, forelskelse og tosomhed kan højne din selvtillid og styrke din motivation og dit engagement. Desuden kan en partner være en god støtte gennem svære perioder, og dermed hjælpe dig igennem perioder, hvor studiet kræver ekstra arbejde og energi.

Desuden er et parforhold lige nøjagtig hvad du og din partner gør det til. Frygter du f.eks. at du ikke har nok tid til en kæreste, så må du forventningsafstemme med den pågældende person, når eller hvis I beslutter jer for at indgå i et kærlighedsforhold.

Det er en god idé at begge parter er indforstået med, hvad de går ind til, når de vælger et parforhold eller et casual forhold med den anden. Meld derfor klart ud, hvis du vil være fleksibel i forhold til, hvor ofte I skal ses, spise sammen eller tilbringe weekenden sammen.

Dette er som oftest en rytme man helt naturligt vil udvikle sammen efter nogle måneder, men vær alligevel ærlig inden I starter en ny relation, på den måde undgå både du og din partner at skuffe hinanden på sigt.

Kærlighed og studier kan sagtens dyrkes sideløbende med hinanden, uden at man mister hverken karrieremuligheder eller chancer for den eneste ene. Man skal blot gøre op med sig selv, hvad man søger i et forhold og hvordan forholdet kan opstilles, så det ikke står i vejen for studiet.