Studerende med børn: Få baby til at sove

Studerende med børn: Få baby til at sove

Det kan være en overvældende oplevelse at blive forældre på mange områder. Man kan forberede sig på meget, men når den enestående skabning er kommet ud, ændre alt sig. Sådan fortæller mange ny vordende forældre om oplevelsen, af det der kaldes ”livets største gave”
Der er mange ting ved det at blive forældre, som kommer til at blive en førstegangsoplevelse, men ikke desto mindre er det nødvendigt at komme igennem dem alle, for at blive gode forældre.

Et af de områder, hvor den nye tilværelse for alvor kan mærkes på kroppen, er forandringen i søvnmønsteret. Når man er studerende kan det især være en stor prøvelse, med hensyn til det ændrede søvnmønster. Før i tiden kunne det være en prøvelse, bare at holde styr på sig selv, og den deadline man havde på diverse opgaver og eksamener fra studiet. De fleste der har været igennem et studieforløb, kan nikke genkendende til alle de overspringshandlinger der kan være fristende at benytte sig af.

Med en nyfødt baby, er det ikke længere muligt at benytte sig af diverse overspringshandlinger, da den produktive tid lige pludselig er kostbar. Med en nyfødt baby der er kommet til verden, hvis døgnrytme svinger og kan være ustabil er det vigtigt at bruge den tid der er til rådighed til noget fornuftigt.

Heldigvis findes der flere løsninger og hjælpemidler, der kan være utrolig brugbare når det kommer til barnets søvn. Et af nøgleordene for en god søvn for den lille nye er blandt andet at det føler sig tryg og tilpas. Det er derfor vigtigt for din produktive dag, og barnets søvnrytme, at sengetøj og tilbehør er af god kvalitet, så barnet har det rart når det skal puttes.

3 gode råd for barnets nattesøvn

1: Sørg for at dit barn føler sig tryg

Det er som skrevet utroligt vigtigt for din babys nattesøvn, at det føler sig tryg. Det kan være svært for en lille ny skabning at forstå, at han/hendes forældre er i stuen inde ved siden af, og ikke ligger ved siden af i sengen. Derfor er det vigtigt med sengeudstyr af høj kvalitet, så barnet kan have det rart, til trods for at det måske ligger i rummet ved siden af. Du finder et godt bud her.

2. Du må ikke blive bange for at tage barnet op

Det kan tage lang tid at få dit barn til at sove i sin egen seng, da de ofte gerne ikke forstår på samme måde som voksne, ”at det altså er sengetid”
Du må derfor ikke være bange for at tage dit barn op af sengen, hvis det ender med at barnet bliver for ked af det, da ingen er tjent med sådan en omgang. Det er derfor værd at tage barnet op, for at falde til ro. Du kan efter en halv time prøve engang mere, efter barnet er faldet til ro oppe hos dig.

3. Undgå at dit barn er overtræt

Det kan føles svært at få dit barn til at sove. Men det er er vigtigt at tænke over, at det er ligeså svært at putte et friskt barn, som det er at putte et overtræt barn. Læg derfor mærke til dit barns signaler. Det kan være meget individuelt, hvordan barnet signalerer træthed. Hvis du har et barn som ofte virker overtræt, kan det være en god ide at putte barnet en halv time før, selvom barnet ikke viser sønderlige signaler for træthed.